Joda, du må se godt etter. Men ripene på den nye iPhone-en er ikke til å ta feil av.

Annonse


Først kartet, og nå DETTE

Vi har alle friskt i minne hvordan antenneplasseringen i iPhone 4 gjorde at signalet falt ut når du holdt telefonen på en spesiell måte.

Gate meg her og Gate meg der
Saken fikk stor oppmerksomhet og har blitt stående i historien som Antennagate (for de som ikke er så bevandret i amerikansk historie så spiller ordet på Watergate-skandalen).

Noen måneder etter var Glassgate et faktum. Den saken dreide seg om en angivelig designfeil på iPhone 4 som gjorde at eksterne deksler ripet opp glasset på baksiden.

Riper på hjørnene
Og nå, minne damer og herrer: Scuffgate!

Annonse
«Scuff» betyr ripe- eller skrapemerker, og det er akkurat det nybakte eiere av iPhone 5 påstår at de har fått på de skinnende, nye telefonene sine – rett ut av esken.

Som bildet over viser, dreier det seg om små riper på de lett avrundede hjørnene. Problemet skal visstnok bare gjelde den svarte utgaven.

Hvor stort det er, vet ingen foreløpig. Men det er i hvert fall stort nok til at noen har opprettet nettstedet scuffgate.net.

Og så var det kartet, da….
Scuffgate kommer før øvrige i tillegg til Mapgate. Den skandalen handler om de nye kartene i IOS6 som erstatter Googles kart.

Det er funnet flere grove feil og utelatelser i Apples kartsystem. Vågen i Bergen er borte, og Sveriges nest største by Göteborg er helt utelatt, for å nevne noe.

Surf & talk-gate?
Og som om ripene og kartene ikke er nok: For en drøy uke siden ble det klart at iPhone 5 mangler en antenne som for både hovedkonkurrenten Samsung Galkaxy SII og de fleste andre telefoner har.

Det betyr amerikanere som er abonnenter hos telegigantene Verizon og Sprint ikke kan surfe på nettet og prate samtidig når de bruker 4G/LTE-nettet.

Kilder:
Siliconbeat.com
Herald Sun

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse