Vil Miracast bli mer utbredt enn Airplay? Det gjenstår å se, men «alle» bortsett fra Apple er i hvert fall med på den nye standarden for trådløs overføring av lyd og bilde til skjerm.

Annonse


Nå får Airplay virkelig konkurranse

Miracast ble første gang presentert i slutten av mai, og er en teknologi som minner sterkt om Apples Airplay.

Enda en standard?
Med andre ord er det snakk om å vise video og bilder og strømme lyd til TV-er, stereoanlegg og andre lyd- og bilde-kilder rundt om i hjemmet fra mobil, nettbrett og bærbar PC.

Man skulle tro at verden er forsynt med trådløse lyd- og bildestandarder nå.

I tillegg til svært utbredte Airplay har man jo også DLNA (Digital Living Network Alliance) som i hvert fall i teorien skal binde sammen alle lyd- og bilde-enheter.

Annonse


Samsung + PC-industrien
Likevel tyder mye på at Miracast er på full fart framover. Standarden er nå godkjent av det internasjonale organet for trådløs kommunikasjon, WiFi Alliance og blir en del av den kommende 802.11ad-standarden.

I tillegg til blant andre Samsung (Galaxy SIII) og HTC (One X) har store deler av PC-industrien sluttet seg til. Blant de som kommer med brikker som støtter Miracast er Nvidia, Intel og Texas Instruments.

Nvidia og Intel
For spillentusiaster der det godt nytt at Nvidia skal legge inn den nye trådløse standarden i sin Tegra 3-serie, mens Intel foreløpig kommer med en adapterløsning kalt Centrino Advanced-N 6235 AGN. I tillegg har Intel gjort Miracast fullt ut kompatibelt med sin WiDi-standard for trådløs overføring til skjerm

Samsung har allerede sitt eget system for trådløs overføring av lyd og bilde kalt AllShare. I tillegg til at de fleste av produktene deres DNLA-støtte.

«Alle» vil få det
Med Miracast vil de sikre at nye Samsung PC-er, mobiltelefoner, nettbrett og mediespillere enkelt vil kunne strømme video til TV-er som ikke er laget av Samsung. For store deler av TV-industrien vil trolig ha Miracast ombord om ikke lenge.

Det samme vil etter alt å dømme gjelde produkter fra de fleste av Samsungs konkurrenter på mobil og PC etter hvert. Unntatt Apple, som trolig vil tviholde på sin egen Airplay-standard.

Her ser du Nvidias forslag til Miracast-løsning:

Kilder:
Arstechnica.com
Forbes.com
Engadget.com

Annonse