Surface er ikke en direkte Kindle Fire 7"-konkurrent, til det blir prisen endel høyere.

Annonse


Stor usikkerhet rundt Surface-prisen

Microsofts nettbrett med Windows 8 lanseres i Statene 26. oktober, men noen pris er ikke avslørt enda.

Ikke et 199-dollars-produkt

Det har lenge florert rykter, eller i hvert fall ønsketenkninger, at Microsofts eget nettbrett skulle få en svært lav pris, kanskje helt nede i 199 dollar (1200 kroner), men dette er nå avkreftet.

Microsoft-sjef Steve Ballmer vil nemlig ikke konkurrere spesifikt på pris, og posisjonerer dermed ikke Surface som et billig-produkt (noe det heller ikke fremstår som), men et nettbrett som skal konkurrere på funksjoner.

– Fra 1700 til 4500 kroner

I et ferskt intervju med Seattle Times avslører Ballmer pris-segmentet Surface-modellene vil befinne seg i denne høsten: fra 300 dollar (1700 kroner), helt opp til 800 dollar (4500 kroner).

Annonse


800 dollar-utgaven er helt sikkert Pro-versjonen med Intel-brikkesett, og fullverdig Windows 8 med 64GB lagringsplass, mens 300 dollar-utgaven nok er en 16GB-modell med Windows 8 RT – altså forbrukermodellen som ikke kjører et fullverdig Windows-skrivebord, og alle Windows-programmer.

– Kindle Fire ikke bra nok

Ballmer fortsetter å selge ideen om at nettbrett bør kunne gjøre mer enn de kan i dag, og brukte samtidig anledningen til et sleivspark i retning Amazon Kindle som koster 199 dollar:

– Om du spør noen om de ville brukt Kindle Fire 7″ til å gjøre leksene vil svaret være nei, det ville man aldri gjort. Det er rett og slett ikke et godt nok produkt. Det betyr likevel ikke at du kanskje ikke kommer til å lese en bok med den.

Vi har fortsatt ingen informasjon om når Surface kommer til Norge, om i det hele tatt.

Kilde:
The Seattle Times

Annonse