I Windows 8 må vi vente på Microsoft, i tillegg til Adobe - Windows 8-nettleseren Internet Explorer 10 kjører nemlig sin egen versjon av programtillegget Adobe Flash.

Annonse


Har Microsoft skapt sitt eget Flash-mareritt?

Internet Explorer 10 i Windows 8 RTM leveres med gammel Adobe Flash med kjente hull.

Tettet to ganger, men hjelper lite

Microsoft har tidligere kommentert saken, og lovte den gang en oppdatering når OSet blir gjort tilgjengelig for alle 26. oktober, men nå snur heldigvis selskapet.

Det verste? Det hjelper lite at Adobe lanserte oppdateringer til Flash 14. og 21. august – det er nemlig kun Microsoft som kan oppdatere Flash i IE 10 i Windows 8.

Microsoft kommenterer

I en melding til ZDNet melder Microsoft følgende:

Annonse
«Sett i lys av Adobes nylig utgitte sikkerhetsoppdateringer for Flash Player, jobber Microsoft tett med Adobe for å slippe en oppdatering for Adobe Flash i Internet Explorer 10 for å beskytte våre felles kunder.

Denne oppdateringen vil være tilgjengelig om kort tid. Til syvende og sist er vårt mål å sørge for at Flash Player i Windows 8 alltid er sikker og oppdatert, og å justere vår utgivelsesplan så tett til Adobes som mulig».

Kan Microsoft egen implementering av Flash i Internet Explorer 10 bli en verkebyll selskapet kommer til å angre på? Vi får se, men ser ikke på det som usannsynlig.

Virrvarr

Flash-situasjonen er altså slik:

* Microsoft må selv sørge for å oppdatere IE 10 i Windows 8
* Googles nettleser Chrome har Flash bakt inn, og hele nettleseren oppdateres nesten med en gang Adobes Flash-oppdateringer er klare
* Nye plugin-versjoner blir fort lansert til Firefox
* I alle andre versjoner av IE følger man Adobes oppdateringer som vanlig

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse