Google-sjefen Sergey Brin og brillene.

Annonse


Han har testet Project Glass

Google og deres fancy briller, kalt Project Glass, har vært mye omtalt, men mest fra Google selv. Vi har sett bilder, videosnutter og annen informasjon.

Det er imidlertid svært få utenfor Google som har fått testet brillene og fått skrive om det, men en journalist fra Wall Street Journal fikk nylig lov til nettopp det.

Journalisten Spencer E. Ante fikk leke med brillene i ti minutter, og det var nok til å gjøre opp en del erfaringer.

Mange muligheter
Brillene er selvsagt fortsatt i prototype-stadiet, men skal allerede fremstå som en smarttelefon man kan ha på hodet. De har et innebygd kamera, batteriet sitter i siden, og glasset viser menyer direkte for brukeren.

Annonse
Ante forteller hvordan stemmekommandoer som «OK, Glass» aktiverer en rekke menyer som dukker opp på siden av synsfeltet, og som lar deg ta bilder, ta opp video, sjekke Google Maps eller ringe.

Ukomfortabel og uferdig
I følge Ante var det ganske uvant å få menyene rett i ansiktet på denne måten, og han lukket stadig vekk sitt venstre øye for å se menyene bedre.

Dessuten manglet prototypen viktige funksjoner som nettopp kart eller ringemuligheter. Programvaren skal rett og slett være langt fra ferdig.

Når det er sagt mener Ante at potensialet for brillene er veldig stort, og han ser frem til å teste en ferdig utgave, men er samtidig skeptisk til prisen på 1.500 dollar (nesten 9.000 kroner). Det er nemlig så mye brillene skal koste den dagen de slippes kommersielt (mest sannsynlig tidlig neste år), og den høye inngangsprisen gjør at produktet nok bare blir relevant for de spesielt interesserte.

Du kan lese alle erfaringene til Spencer E. Ante her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse