Store lekkasjer i forkant av lanseringen også i år. Det hadde overrasket oss stort om ikke dette er den endelige iPhone 5-designet. I tillegg får den trolig LTE, mer minne, bedre CPU og GPU, og et panel som har bedre berøring.

Annonse


Slik tror vi iPhone 5 blir

Onsdag denne uken skal Apple vise frem iPhone 5. Selskapet sier aldri noe om kommende produkter, men en haug lekkasjer har avslørt nesten alt.

Følg med hos oss fra klokken 19:00 onsdag kveld. ITavisen.no dekker pressekonferansen fortløpende.

Designet

Enda mer forretnings-sikkerhet lovte Tim Cook, et løfte han ikke klarte å holde. Månedene før Apple endelig sendte ut invitasjonen har det ikke vært annet enn en lekkasje-fest for Apple-bloggene. Komponenter, batteriet, og ikke minst skallet har lekket for lengst.

Hva angår designet er vi 99 prosent sikre på at det blir slik:

Annonse


Store lekkasjer i forkant av lanseringen også i år. Det hadde overrasket oss stort om ikke dette er den endelige iPhone 5-designet. I tillegg får den trolig LTE, mer minne, bedre CPU og GPU, og et panel som har bedre berøring.

9to5macblackandwhite
(Ill.: 9to5mac)

Større skjerm og LTE

En lengre, men ikke bredere iPhone, med 4″ skjerm (16:9/1136 x 640), og Global LTE er nå også bekreftet at The Wall Street Journal, men om selskapet kommer til å bruke 4G-teknologi med frekvenser som funker i Norge kan vi selvsagt ikke bekrefte, men det virker veldig sannsynlig.

Konkurrentene har jo hatt det en god stund allerede. Ikke at det hjelper, det er ikke godt utbygd 4G-nett i Norge, men vi husker jo at Telenor var veldig klare for 4G i forkant av iPad 3-lanseringen. Dessverre ble det ikke noe av den gang, men vi har trua nå.

Ikke bare blir skjermen større (og designet tynnere), men Apple har trolig eliminert lagene mellom berøringen og selve panelet. Dette vil nok føre til en enda mer naturlig berørings-opplevelse, og er allerede å finne hos konkurrentens produkter.

NFC?

NFC-betaling har ikke tatt av, spesielt ikke her i Norge. Apple er et selskap som kun implementerer teknologi som faktisk har praktisk nytte i dagliglivet, og siden NFC enda ikke har tatt av er vi usikre på om den nye iPhonen får denne betalings-chippen, om da selskapet ikke har gjort avtaler som gjør at NFC endelig blir en stor greie.

Lenge trodde man at en lekket komponent var NFC-brikken, men det viste seg å være høyttaleren.

Det vi dog vet er at Passbook er å finne i iOS 6 (iOS 6 lanseres samtidig med iPhone 5 onsdag), og har allerede blitt tatt i bruk. Passbook samler kvitteringer og billetter sikkert på mobilen.

Batteri

Batteri-teknologi er noe alle selskap sliter med. Det har ikke skjedd noe her på lenge, i hvert fall ikke som har kommet forbrukerne til gode. iPhone 5-batteriet har allerede lekket, og er selvsagt lenger enn hva som er å finne på 3.5″ iPhone-modellene.

I tillegg er volt-styrken skrudd opp, trolig for å gi nok kraft til LTE (4G)-brikken, men dette vil ikke gi noen særlig bedre batterilevetid enn hva som er mulig per i dag.

Nouvel-iPhone-5-006

GPU og CPU

Apple kommer nok ikke til å bruke iPad 3-brikken i iPhone 5, den bruker nemlig alt for mye strøm i forhold til hva en mobil takler. Vi tror, og det gjør også The Verge, at nye iPhone bruker den nye 32 nm. A5-brikken fra i år, som er å finne i Apple TV og iPad 2 – alt for å spare batteriet, altså.

En oppgradering av minnet er nok også på sin plass for å kunne holde tritt med konkurrentene. Forvent en økning fra 512MB i iPhone 4S til 1GB i nye iPhone.

Ny dock

iPhone 5 introduserer en helt ny lade-tilkobling – en 8-pins tilkobling som muligens har USB 3.0? Noe annet hadde vært rart. Det blir i hvert fall ikke Thunderbolt da utbredelsen er laber. Thunderbolt er uansett myntet på video-redigere og andre profesjonelle.

Det ryktes også at Apple har valgt å skaffe seg monopol på salget av ladekabler, i hvert fall rett etter lanseringen.

A06yzt7CAAEPm75-1

Ren ønsketenking

Så for å oppsummere blir nye iPhone kjappere, får LTE, større skjerm, iOS 6, et halvveis nytt design i form av en aluminumns-bakside og unibody-produksjon, men: dette er ikke akkurat spennende – det er rykter vi har hørt lenge, og det er selvfølgeligheter at Apple må levere LTE, større skjerm og kjappere CPU og GPU.

Men hva med innovasjonen? Er dette alt som er bedre vil nok mange bli skuffet. Hva med langt bedre batterilevetid? Kan Apple ha forsket seg frem til mye bedre batterier? Tvilsomt, vi har ikke hørt noen rykter om dette, og da hadde det nok lekket fra andre kilder også.

Hva med en ny hjem-knapp med fingergjenkjenning? Det hadde vært en fin funksjon. Et bedre kamera med video-bilde-stabilisator, og bedre bilder når lyskildene er få og dårlige er også noe vi kunne tenke oss etter Lumias 920-avduking.

Konkurransen er hardere på smartmobil-markedet enn før noen tidligere iPhone-lansering. Om alle ryktene vi har hørt om iPhone 5 slår til, men ingenting mer, kan dominansen være over.

Og sist men ikke minst: det ryktes av iPhone 5 blir tilgjengelig i Statene fra 21. september.

Kilde:
WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse