kindle fire HD3

Annonse


Amazon for fullt inn i nettbrett-krigen

Amazon mener alvor, og fortsetter å satse på sine lette og rimelige Kindle Fire-nettbrett.

Det mest interessante er to varianter av Kindle Fire HD, med 7 tommers og 8.9 tommers skjermer. Skjermene skal for øvrig reflektere veldig lite lys, noe som gjør dem mer lesbare.

Flott skjerm, raskt nett
Den største enheten har en skarp skjerm med 1920×1200-oppløsning og pikseltetthet på 254 ppi. Den kjører på en solid tokjerners prosessor fra TI (1.5 GHz), har frontkamera, HDMI-utgang og gode høyttalere. Det interessante er også at Wi-Fi-antennene har såkalt MIMO-teknologi, som skal sørge for 40% raskere hastigheter enn iPad. 16 GB-versjonen vil koste 299 dollar.

Lillebroren med 7 tommers skjerm har tilsvarende spesifikasjoner, bare at skjermen har lavere oppløsning (1280×800) og prosessoren er litt tregere (1.2 GHz). Det loves også 11 timers batterilevetid. Den koster 199 dollar for 16 GB-utgaven.

Annonse
8.9 tommers versjon.
(Ill.: Amazon)

Direkte tilgang til Amazons innhold er jo selvsagt den største fordelen med Fire-nettbrettene.

Flere varianter
I tillegg til disse kommer 8.9-brettet også med 4G-versjon med svært rimelig dataplan i USA, og den originale Kindle Fire (som nå kalles for SD-versjonen) får en liten overhaling med bedre prosessor, mer RAM og større batteri.

Ulempen er selvsagt at alle disse er veldig USA-sentriske (lansering skjer i løpet av høsten), og det er uvisst om de i det hele tatt kommer til Norge. Vi får håpe det – Kindle Fire-brettene har vist seg å være solide iPad-konkurrenter.

I samme slengen annonserte Amazon nye e-bok-lesere, og disse fremstår som veldig lekre. Kalt Paperwhite, leserne har helt hvite skjermer, med helt sort tekst, noe som gir en mye mer naturlig leseopplevelse. Skjermen har også innebygd lys som gjør det lettere og mindre slitsomt å lese i mørket.

Les mer om de nye modellene her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse