Nokia Lumia 920 selger ikke så verst, men har endel fett å trimme bort.

Annonse


Her er Nokias store håp

De fleste av ryktene stemte: Nokia viste i dag frem to Windows Phone 8-mobiler, Lumia 920 og 820.

Skjerm og kamera
Lumia 920 er naturligvis flaggskipet, og har blant annet den spennende PureView-teknologien som sørger for mye bedre bilder. Riktignok er ikke sensoren like stor som på 808 PureView, og kvaliteten blir nok ikke like god, men Nokia skryter likevel av en flytende linseteknologi, som gjør at kameraet tar inn fem ganger så mye lys som konkurrentene. Det sørger for glimrende kvalitet i mørke omgivelser. Kameraet har ellers 8.7 megapiksel oppløsning og kan filme i 1080p. Frontkameraet er på 1.2 megapiksler og filmer i 720p.

Nokia følte at minnekortplass ville forstyrre designet.
(Ill.: Nokia)

Det følger med et program for utvidet virkelighet, kalt City Lens, og det gir deg interaktiv informasjon om restauranter, barer og andre interessepunkter, når du peker kameraet mot en bygate.

Utover dette har Lumia 920 en skjerm på 4.5 tommer, med en oppløsning på 1280×768 piksler. Den har en 1.5 GHz prosessor med to kjerner, 32 GB med lagring og 1 GB med RAM. Den har også et 2000mAh-batteri, som skal være Nokias største noensinne, og har muligheten til å lade trådløst.

Annonse


Dette er den trådløse laderen.
(Ill.: Nokia)
Lumia 820
(Ill.: Nokia)

Fortsatt kraftig
Lillebroren Nokia Lumia 820 har litt enklere spesifikasjoner, med 4.3 tommers skjerm og lavere oppløsning (800×480 piksler). Kameraet støtter ikke PureView, men har fortsatt 8 megapiksler. Det er bare 8 GB lagringsplass, men derimot er det støtte for microSD-kort.

Og selvsagt kjører begge telefonene Windows Phone 8, som har massevis av forbedringer.

Nøyaktig dato for norsk lansering er ikke avklart, men Nokia lover informasjon innen kort tid.

Det kommer også en Fatboy-ladepute!
(Ill.: Nokia)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse