Annonse


– Trådløs lading i Nokia-mobiler

På onsdag skal Nokia og Microsoft vise frem sine nye mobiltelefoner, som kommer til å kjøre splitter nye Windows Phone 8. Det antar man i det minste.

Svært mye av informasjonen har imidlertid lekket over den siste dagen, og det ser ut til at det vil bli introdusert to nye modeller, Lumia 820 og 920.

Kraftig mobil
920 blir naturlig nok flaggskipet, og skal blant annet ha en 4.5 tommers skjerm, 1.5 GHz tokjerners prosessor, 32 GB lagring – og et kamera som baserer seg på PureView-teknologien. Kameraet blir visstnok likevel ikke så avansert som på PureView 808-telefonen, og bare ha 8 megapiksler.

Annonse
Uten ladekabel
Det som er spennende er at både denne mobilen og lillebroren 820 skal støtte trådløs lading via Qi-standarden. En ladestasjon skal følge med, men mobilen vil mest sannsynlig også kunne lades via tredjepartsstasjoner som bruker Qi.

Palm har tidligere prøvd seg på tilsvarende teknologi på sine Pre-telefoner, men selskapet finnes jo ikke lenger. Hvis Nokia virkelig satser stort på dette, kan flere produsenter følge etter, og kanskje blir trådløs lading standard.

Vi finner ut om ryktene stemmer på onsdag.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse