Jobber Microsoft virkelig med en egen WP8-mobil?

Annonse


Windows Phone 8 til Norge i november

Samsung viste i går kveld norsk tid, på IFA 2012-messen i Berlin, frem verdens første Windows Phone 8-mobil: ATIV S.

Følg alle våre IFA-saker.

Nå starter Windows Phone 8-moroa

ATIV S (en av flere nye produkter i den ferske ATIV-serien) er den første Windows Phone 8-mobilen. Den kommer i november her i Norge, med en veiledende pris på 4 500 kroner. Det er ikke alt: Mary Jo Foley vet endel om Microsofts WP8-strategi fremover, mer om dette lenger nede i artikkelen.

ATIV-S er bare en av en mengde WP8-mobiler som vil komme nå fremover, ifølge Microsoft.

Annonse
ATIV S-spesifikasjoner:

* 1.5Ghz to-kjerne CPU
* 4.8″ Super AMOLED
* 1GB RAM
* 8MP autofocus bak-kamera – 1.9MP front-camera
* 16GB og 32GB-modeller
* MicroSD
* 42mbit/s 3G
* 2300mAh batteri
* Tykkelse: 8,7 mm

ATIV-serien kommuniserer

ATIV-serien produkter er skapt for hverandre, som Samsung forklarer i pressemeldingen:

«For første gang kan du ha nøyaktig den samme brukeropplevelsen på en smarttelefon, et nettbrett og Smart PC. Med det nye konseptet ATiV har Samsung skapt et komplett system som har det samme grensesnittet og ditt eget innhold uansett hvilken enhet du bruker.

Når du slår av en enhet og slår på en annen har du akkurat det samme innholdet tilgjengelig. ATiV-produktene bygger på det touchbaserte operativsystemet Windows 8, og med fleksibilitet og bevegelighet fungerer ATiV like bra hjemme som på kontoret eller på reise.»

Her er Microsofts 8-planer

Om Microsofts strategi skal Foley ha blitt forklart av det som trolig er sikre kilder, at det er i oktober det skjer. Ikke bare blir Windows 8 allment tilgjengelig 26. oktober, men 25. oktober er det duket for Windows 8 og Windows Surface-lanserings fest i New York City. Surface RT-nettbrettet fra Microsoft blir trolig tilgjengelig fra og med midnatt i Statene.

29. oktober er den offisielle lanseringen av Windows Phone 8, ifølge Folyes kilder – en lansering som trolig skal finne sted i San Francisco eller Los Angeles. De første håndsettene blir tilgjengelig et par uker etter denne datoen i Statene. Som sagt blir Samsung ATIV-S tilgjengelig i Norge i november.

30. oktober til 2. november går Microsofts årlige Build 2012-messe av stabelen. Microsoft skal snakke til utviklere om Windows 8, Phone 8, Windows Azure (nettsky-plattformen), samt Xbox og en masse annet.

Forøvrig ventes det at november blir måneden Xbox 360-oppdateringen kommer med blant annet SmartGlass.

Kilder:
ZDNet
Samsung pressemelding

Jobber Microsoft virkelig med en egen WP8-mobil?
(Ill.: Samsung)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse