Ikke helt ulikt programvelgeren i OS X.

Annonse


Se hva Samsung har gjort med Windows 8

Samsungs programvareavdeling kan umulig ha fått med seg selskapets sviende nederlag mot Apple i amerikansk rett forrige uke, ei heller at Microsoft helst ser at brukerne venner seg til Metro-grensesnittet.

Les også: Windows 8: Det merkeligste vi har testet.

Mer forvirring

For nå mener selskapet at det blir for mye for kundene å bruke Metro, og at de heller bør bruke el-gigantens egen start-meny-widget-som-kan-flyttes-rundt-programvare: S-Launcher.

Akkurat som Android-mobiler fra en rekke produsenter pakkes fulle av mer eller mindre nyttig ekstra-funksjonalitet, og produsentens egne tema-skall, så mener Samsung at det beste er at man ikke bruker Metro i det hele tatt.

Annonse
Nå har Samsung laget sin egen start-meny-programvare som låner  litt design fra OS X, og bringer tilbake den tradisjonelle Start-menyen.

Så mye for «bloat-free»

Microsoft meldte, lenge før Windows 8 var ferdigutviklet, at dette skulle ble et mer lukket OS, men på helt andre måter enn at PC-produsentene tuklet med OS-opplevelsen: for det er altså fortsatt mulig for PC-produsentene å selge maskiner med ekstra-programmer, og nå også egenutviklede kjernefunksjoner.

Microsoft har lansert Signature-programmet som sørger for at maskiner med logoen ikke har en haug abonnements-programmer man ikke trenger.

På signature.microsoft.com forklarer Microsoft hvor mye kjappere det er å starte Windows 8 når OS-et ikke har blitt tuklet med av trejdeparts programvarehus – det er derfor ikke annet enn besynderlig at de tillater Samsung å lansere et alternativ til Metro.

Microsoft håper Windows 8 på mange måte være opplæringen til Windows 8-nettbrettene, og omvendt. Fordelen med S-Launcher er at den har sanntids-søk som presenteres på samme måte som den tradisjonelle start-menyen gjør. Det er en funksjon vi savner i Metro.

Blir å finne på alle Windows 8-maskiner

Nå ser det muligens ut til at denne trenden ikke snur, men forsterkes – ikke bare av ekstra programvare som er (til dels) frivillig å bruke, men nå skal også kjerne-funksjonalitet som startmenyen få konkurranse.

S-Launcher skal inkluderes i alle Samsungs datamaskiner med Windows 8. Det blir interessant å se hvordan kunder vil reagere på et Windows 8-nettbrett etter å ha brukt det de tror er Microsofts S-Launcher på en Samsung-datamaskin med Redmonds nyeste.

Kilder:
Yahoo
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse