Smarttelefoner blir stadig mer utbredt over hele verden.

Annonse


– Ingenting vokser raskere

Analyseselskapet Flurry har regnet seg frem til at ingen forbrukerteknologier i historien har vokst like raskt som smartmobilene – spesifikt iOS- og Android-enheter.

Veksten er 10 ganger raskere enn PC-revolusjonen på 80-tallet, to ganger raskere enn 90-tallets internett-eksplosjon, og tre ganger raskere enn veksten i sosiale nettverk for tiden.

Kina leder an
Ved å følge bruken av applikasjoner over hele verden har Flurry konkludert med at USA og Kina er de landene med flest aktive iOS/Android-enheter, og bare i løpet av det siste året har Kina vokst med 100 millioner aktive smarttelefoner. Land som Storbritannia, Sør-Korea, Japan og Tyskland er også høyt på lista over flest enheter.

De landene som vokser raskest er imidlertid gjerne nye markeder: Kina dominerer med 401% vekst over det siste året, fulgt av Chile, Brasil, Argentina, Iran, Vietnam, Mexico, Russland, Tyrkia og India.

Annonse
Ustoppelig vekst
Den høyeste tettheten av smartmobiler finner vi i Singapore, deretter i Hong Kong, Sverige og Australia. Norge er også ganske høyt på denne listen, med 74%.

Det mest interessante er jo kanskje nettopp at smartmobiler, med sin ekstreme vekst i nye markeder, er den første virkelig demokratiske teknologien, som ikke begrenses til vestlige land. Og i følge Flurry ser ikke veksten ut til å stoppe med det første.

Kilde:
Flurry

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse