SmartScreen følger med på hva du installerer, og sender filinformasjon til Microsoft for å undersøke om programmet er kjent, og dermed sikkert å installere.

Annonse


Microsoft om Windows 8-spioneringen

Sikkerhetsekspert Nadim Kobeissi uttalte forrige uke at Microsoft vet hva du installerer på din Windows 8-maskin, og at informasjonen sendes over nettet på en lite sikker måte.

– Vi sletter IP-adresser regelmessig

Nå svarer Microsoft på Kobeissis oppsiktsvekkende kritikk:

«Vi kan bekrefte at vi ikke bygger en historisk database med program- og brukers IP-data. Som alle elektroniske tjenester er IP-adresser nødvendige for å koble til tjenesten vår, men vi sletter dem jevnlig fra våre logger.

Som våre personvernpolitikk tilsier tar vi forholdsregler for å beskytte våre brukeres personvern på backenden. Vi bruker ikke disse dataene til å identifisere, kontakte eller bruke dem til målrettet reklame for våre brukere, og vi deler den ikke med tredjeparter.»

Annonse
Les også: Windows 8: Det merkeligste vi har testet.

Ikke fornøyd med Microsofts svar

Kobeissi hevdet at Microsofts servere brukte SSLv2.0. Dette viste seg å stemme. Microsoft har nå oppdatert sine servere til å støtte SSLv3.0 – 14 timer etter at dette ble kjent på sikkerhetsekspertens blogg.

Kobeissi påpeker at en annen sikkerhetsekspert har bekreftet at filnavnet på apper man installerer sendes til Microsoft, og han mener dette fortsatt er en sikkerhetsrisiko.

Kilder:
Neowin
Nadim Kobeissi
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse