Googles Nexus S-mobil har et rent Android-OS, og berøres derfor av to viktige patenter helt nødvendige for berøringsgrensesnittet.

Annonse


Dette mener Google om Apples knusende seier

Etter den store Apple-seieren lørdag har Google for første gang kommentert utfallet av den viktige rettsaken.

– En seier for verdier

Samsung og Apple kommenterte utfallet kort tid etter at domsavsigelsen ble kjent. Apple mener det er en seier for verdier, og mente dommen ga et klart signal til hele verden om å innovere, og ikke kopiere dem.

Samsung på sin side mener Apple kun er ute etter monopol, og at dommen således er et tap for forbrukerne.

Dette sier Google

Dette uttalte Google til The Verge:

Annonse


«Ankeinstansen vil gjennomgå både brudd og gyldigheten av patentkravene. De fleste av disse forholder seg ikke Android-kjernens operativsystem, og flere blir undersøkt en gang til av det amerikanske patentkontoret.

Mobilindustrien beveger seg raskt, og alle spillere, inkludert nykommere, bygger på ideer som har eksistert i flere tiår. Vi samarbeider med våre partnere for å gi forbrukerne innovative og rimelige produkter, og vi ønsker ikke at noe skal begrense det.»

– De fleste

Legg merke til at Google skriver de fleste. Det er nemlig slik at Nexus S berøres av to av patentene, og er et Google-brandet produkt. Den har Samsung-maskinvare, men har altså et rent Google-OS.

Da berøres faktisk mobilen av OS-kjerne-patentene 381 og 915. 381 omhandler scrolling og strikk-effekten når man ser når man når enden av f.eks. en nettside, mens 915 er enda mer omfattende da den omhandler hvordan programmerings-grensesnittet svarer på fingre og gester.

Det kan godt tenkes at Google nå blir nødt til å gjøre endringer i hvordan scrolling, og hvordan berøring er implementert i Android-kjernen fungerer. Ikke en liten jobb, men det kan vise seg å blir en svært viktig og nødvendig en.

Kilder:
The Verge
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse