Joel Tenenbaum tapte saken mot RIAA, en sak høysterett ikke ønsker.

Annonse


Ruinert av platebransjen

Joel Tenenbaum fikk ikke medhold, og må dermed ut med hele 675 000 dollar (4,05 millioner kroner) for nedlasting og deling av 31 enkeltlåter. Tenenbaums advokat har allerede varslet at klienten hans anker.

Avslo 500 dollar

Saken startet helt tilbake i 2003 da foreldrene til den gang 16 år gamle Tenenbaum fikk et brev med kravet fra RIAA. Nå etter en ni år lang kamp i rettsystemet er han altså igjen dømt til å måtte betale en stor bot etter å ha lastet ned, og senere delt musikken.

Flere skal ha vært villige til å hjelpe Tenenbaum i form av donasjoner, men dette har han takket nei til. Han takket også nei til å betale 5200 dollar (31 200 kroner) for nedlasting av syv låter i 2003.

Tenenbaum tilbød først RIAA 500 dollar, men dette ble avslått. I retten har han senere innrømmet nedlasting av totalt 800 låter.

Annonse


Les også: RIAA-offer vil ha ny rettssak.

Les også: Vil ha saken opp enda en gang.

Anker

RIAA har uttalt til amerikanske Cnet at de er fornøyd med utfallet av dommen. Tenenbaum har også spurt amerikansk høyesterett om å se på saken, men dette ønsket ble avvist. Tenenbaum gir seg likevel ikke, og har planer om å anke den fortsatt stående jurydommen.

Tenenbaum har også sin egen blogg. På denne skrev han at han lovte å kjempe mot dommen i samarbeid med Charles Nesson, en advokat som spesialiserer seg på nett-jus. Bloggen har ikke blitt oppdatert siden i april i år.

Kilder:
BBC
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse