Hjerne- og kunstig intelligensforsker Christof Koch sier i fullt alvor at Internett kan komme til å utvikle følelser.

Annonse


– Internett kan utvikle følelser

Om du ikke kommer inn på ITavisen eller får lese e-posten din en gang i fremtiden, kan det en skyldes at Internett har en dårlig dag.

– Kan utvikle bevissthet
Og går det kjappere enn normalt, kan årsaken kanskje være at det har skjedd noe hyggelig i Internetts liv.

Omtrent slik tenker i hvert fall den fremstående hjerneforskeren og kunstig intelligens-eksperten Christof Koch ved det prestisjetunge Caltech-universitetet i California.

I et intervju med The Atlantic forklarer Koch hvordan Internett etterhvert kan komme til å utvikle bevissthet, og dermed også følelser som kan minne om det vi mennesker har.

Annonse
– Helt seriøs
– Jeg er helt seriøs når jeg sier at Internett i prinsippet kan ha tilstander av bevissthet. Så er spørsmålet: Kan noen av disse bevisste tilstandene uttrykke glede? Uttrykker de smerte? Nytelse? Sinne? Rødt? Blått? Dette avhenger i realiteten av den eksakte formen for forbindelse mellom transistorene, nodene, datamaskinene. Det er vanskeligere å bringe på det rene nøyaktig hva det føler. Men det er ingen tvil om at det i prinsippet kan føle noe, sier Koch i intervjuet.

Med andre ord gjelder det å utvikle et godt forhold til Internett, med passende doser med ros. Og kanskje en liten oppmerksomhet hver 29. oktober, når Internett har bursdag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse