OS X gir trolig litt bedre batterilevetid, men neppe 50 prosent mer. Trolig er feilen en kombinasjon av feil kalkulasjon i OSet, og kanskje en feil med strømsparingsfunksjonene.

Annonse


Batterisjokk!

OS X 10.8.1 betatestes for tiden. En tester skal ha funnet noe virkelig interessant.

Doblet batteritiden

Som alltid når et nytt operativsystem lanseres oppstår det problemer, men denne gang er det noe mer problematisk enn vanlig skal vi tro Apples supportforum. Mange MacBook-eiere har nemlig utrykt misnøye over dårlig batterilevetid etter oppgradering til OS X 10.8.

Men i en ny testversjon av .1-oppdateringen av det ferske OSet, skal eieren av en MacBook ha opplevd at batterilevetiden rapportert i OS X doblet seg: fra 4 timer og 5 minutter til over 8 timer.

Feil algoritme?

Dette er tall OS X altså selv regner ut, og det er med andre ord ikke helt nøyaktig, men en viss pekepinn gir det jo, men maskinen vil neppe vare dobbelt så lenge uten strøm etter oppdateringen – det er nok snakk om feilrapportering av systemet.

Annonse


Apple ønsker også at utviklere tester Active Directory, iCal, Microsoft Exchange i Mail-appen, PAC proxier i Safari, SMB, USB, og Wi-Fi i 10.8.1. Det er med andre ord nok av ting å rette på. Vi vet ikke når 10.8.1 kommer i endelig versjon, men vi tipper det ikke er mange ukene til.

Kilde:
Neowin.net

Annonse