archos-android-brett1

Annonse


Tynn, stilig og veldig rimelig

Archos er et selskap som i mange år har vært kjent for rimelige og funksjonelle mediespillere, og nå satser de stort på Android-nettbrett.

Skiller seg ut
Selskapet har allerede et par modeller på markedet, men deres nye modell, som ble annonsert i går, er faktisk ganske unikt.

archos-android-brett2

Det er et veldig tynt og elegant brett med et magnetisk lokk, som også inneholder et fullt tastatur. Et konsept ikke ulikt Microsofts Surface, altså.

Annonse
Uten coveret er brettet (som heter 101 XS) bare 8 mm tynt, og tastaturcoveret er 5 mm tynt. Nettbrettet veier også bare 600 gram.

archos-android-brett3

Ren Android
101 XS kjører Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), og vil kunne oppgraderes til Jelly Bean i løpet av fjerde kvartal 2012. Og det er hyggelig å høre at det kjører et ren versjon av Android, uten noen egenutviklede skall.

Under panseret finnes det en 1.5 GHz flerkjerners prosessor og 1 GB med RAM. Skjermen har 1280×800-oppløsning, det er 16 GB lagring og støtte for minnekort samt HDMI.

101 XS-modellen kommer i norske butikker i oktober, og vil koste rundt 3000 kroner. Senere i år kommer det også varianter av nettbrettet med mindre skjermer (97 XS og 80 XS).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse