Apples advokat sa Jobs sjokkerte verden når han viste frem iPhone i 2007, og at Samsung siden den gang har brukt alle sine krefter på å kopiere designet.

Annonse


– Jobs sjokkerte verden

Sluttprosedyrene gikk som planlagt i går etter at det ble kjent at de ikke kom til forlik.

Apples tre viktigste punkter

Apple og Samsung fikk altså i går et siste forsøk på å overbevise juryen, og oppsummerte sine sterkeste argumenter.

Dommer Lucy Koh ba jurymedlemmene være på vakt, og konsentrere seg spesielt om hva som ble sagt i sluttprosedyrene.

Apple fokuserte på tre punkter:

Annonse
* Dokumentene som er vist frem er nøkkelen til sannheten
* Juryen bør merke seg i hvilken rekkefølge Apple og Samsungs produkter ble lansert
* At ingen av Samsungs toppsjefer møtte opp i retten, men sendte sine advokater

– Jobs sjokkerte verden

– Steve Jobs sjokkerte verden med iPhone, sa Apples advokat Harold McElhinny. Han hevdet Samsung brukte 3 måneder på å kopiere iPhone, verdens mest suksessfulle produkt, med sin Galaxy S.

– Intet Samsung-vitne satt i stolen og sa «disse designene er ikke like», hevdet McElhinny, og påpekte at Samsung fokuserte på de små forskjellene mellom Apples design-patenter og sine egne produkter.

Ifølge Apples advokat er dette kun et ordspill fra Samsungs side for å få juryen til å fokusere på alt annet enn det han mener er det viktige: at Samsung har kopiert mesteparten fra Apple, derunder det rektangulære og rundede designet iPhone er kjent for.

Apple mener Samsung kun bedriver ordspill i retten, og at Samsung med en gang startet arbeidet med å kopiere iPhone etter lanseringen i 2007. Galaxy S ble lansert først i juni 2010.

– Apple vil ha monopol

Samsung valgte en annen strategi, og ville heller fokusere på Apples forretningsmetoder:

– Apple ber om noe som ingen har rett til. Selskapet vil stoppe sin største konkurrent fra å gi forbrukerne hva de ønsker. Apple forsøker å stoppe sin sterkeste konkurrent fra å spille spillet, forklarte Samsung-advokat Charles Verhoeven.

– Kan ikke ta patent på noe så selvfølgelig

Verhoeven fortsatte:

– Hver eneste smartmobil på markedet har en rektangulær form med rundede hjørner, og en stor skjerm, så hva er det Apple vil ha to milliarder dollar i form av skadeerstatning for? Det er utrolig, Apple tror de kan ha monopol på avrundete rektangel med stor bildeskjerm.

Apples svar på dette under rettsaken har vært at det ikke var noen selvfølge at rundede rektangulære mobiler og nettbrett var noen selvfølgelig sti for markedet, men at alle begynte med det etter at Apple lanserte sin iPhone i 2007. Dette er en av Apples viktigste kort.

Dette krever Apple

Apple forklarte juryen at Samsung har solgt 22.8 millioner mobiler, mobiler som bruker Apples patenter. Ifølge Apples forsvarerteam utgjør dette et salg for Samsung på 8.6 milliarder dollar (51.6 milliarder kroner).

Apple krever mellom 519 millioner dollar (3.1 milliarder kroner) og 2.5 milliarder dollar (15 milliarder kroner) av Samsung som følge av tapte inntekter.

Kilder:
IDG.se
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse