Dette er et offisielt bilde av kongefamilien. Fra venstre kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og Marius Borg Høiby, kronprinsessens sønn. Sistnevnte la ut private bilder via Instagram, slik mange gj

Annonse


– En sikkerhetsskandale

Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius gjorde som de fleste andre 15-åringer: Han la ut feriebildene sine på nett i sommer.

Med GPS-info
Men på hans bilder er det ikke foreldre og slektninger som er ukjent for de fleste andre. Bildene er private innblikk i Norges mest kjente familie: Kongefamilien.

Via en Twitter-konto i Marius Borg Høibys navn (som ikke er verifisert som ekte) får man nøyaktig GPS-informasjon som viser hvor bildene er tatt, og dermed med stor sikkerhet avslører hvor kongefamilien til enhver tid befinner seg.

Lå ute i 42 uker
– Dette er en sikkerhetsskandale, og jeg er overrasket over at noe slik kan være åpent. Dette burde hoffet ved Skaugum og Den kongelige politieskorte ha oversikt over, sier Gottschalk som er professor i ledelse ved Handelshøyskolen BI til VG, som i dag bringer saken i sin papir-utgave.

Annonse


Bildene har ligget ute i 42 uker, og professor Gottschalk mener dette er like alvorlig som de nøyaktige opplysningene om vaktsentralen i regjeringskvartalet, som også viste seg å ligge fritt tilgjengelig på nettet.

– Ikke Marius’ feil
Terrorekspert Magnus Ranstorp mener det er politiet som har sviktet i denne saken.

– Det er ikke Marius’ feil. Det er politiet som har gjort en feilvurdering av sikkerheten, sier Ranstorp til Dagbladet.

Instagram-kontoen der bildene lå er nå lukket og gjort privat.

Annonse