Kim Williams mener det er tøv det ikke finnes alternativer til tjenester The Pirate Bay, og mener pirater er drittsekker og banditter. Han sammenlignet også piratkopiering med opptøyene i London i fjor.

Annonse


Mediemogul til pirater: – Dere er drittsekker

News Limited-sjef Kim Williams går rett inn i en eksplosiv pirat-debatt i Australia uten selvsensur.

Pampene møtes

Det var et foredrag under «Australian International Movie Convention»-messen Williams kom med de svært lite flatterende bemerkningene.

Williams er trolig ekstra sur i det siste fordi bransjen hans ikke klarte å få igjennom et lovforslag som hadde tvunget nettleverandører til å ta ansvaret for pirat-kopiering.

– Drittsekker og banditter

Williams beskrev pirater som copyright-banditter og drittsekk-tyver. – Omfanget av disse tyveriene får London-opprøret i fjor til å fortone seg som et barn som stjeler fra en godteri-butikk.

Annonse


Mer enn tredjedel av alle australiere har lastet ned piratmateriale, hevder Williams. Toppsjefen hevder også at 65 prosent av all BitTorrent-materiell er piratvare.

– Tenk deg store verker som ikke blir produsert fordi de digitale bandittene skaper virtuelle pirat-kinoer, og virtuelle magasiner, for så å stikke av med muligens 65 prosent av overskuddet, sa Williams som karaktersiterer pirater som kleptomane uten tydeligvis å være klar over at de aller fleste pirater skaffer filmer, spill og musikk helt gratis.

Video-strømming er svaret

Mange mener bransjen har seg selv å takke ved å overhode ikke lære leksa platebransjen så tøft fikk erfare ved ikke å tilby elegante, gode og pris-aggressive alternativer til Pirate Bay og andre store nettdelings-sider før det var for sent.

Musikk-piratkopering-problemet er på vei inn i riktig spor med tjenester som Spotify og Wimp, men det finnes ingen slike løsninger for film som har tatt av på samme måte, i hvert fall ikke her i Norge. Netflix er dog på vei, det samme er iTunes med norsk innhold, men slikt tar tid.

– Bare tull at det ikke finnes alternativer

Williams er overhode ikke enige i at det er for få, og for dårlige alternativer, som er grunnen til utstrakt piratkopiering:

– De som laster ned ulovlig hevder de ikke har noe alternativ. Dette stemmer ikke, og hadde det vært tilfellet hadde det uansett vært et dårlig forsvar.

Ærede dommer, jeg knuste vinduet, og jeg stjal smykkene fordi butikken var stengt. De ønsket uansett for mye for det, resonnerte Williams, men glemte (?) å si noe om problemetatikken med lisensregelverk som er forskjellige fra land til land og dermed medfører at amerikansk-produsert TV ikke kommer til resten av verden mange måneder, eller år senere.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse