Bilen er neste offer for virusmakerne, mener Intels hackere.

Annonse


– Bil-virus kan drepe deg

Neste gang du kjøper ny bil får du kanskje beskjed om å installere anti-virus før du starter.

Jobber på verksted
For ifølge en gruppe topp-hackere som jobber for Intel kan nettopp motorkjøretøyer bli det neste målet for deres ondsinnede kolleger i østeuropeiske og asiatiske forbrytersyndikater.

Intel-ekspertene jobber ikke bare foran skjermen. Tvert om er de på plass på et ikke navngitt bilverksted på den amerikanske vestkysten, der de undersøker et stort antall nye biler.

De jobber nå på spreng for å finne sårbarheter i moderne bilers programvare og leter etter mulige hull der ondsinnede hackere kan trenge inn for å ta kontroll over bilen.

Annonse


– Kan drepe
Følgene kan bli fatale, skal vi tro Intel-hackerne.

– Du kan definitivt drepe folk, sier John Bumgarner, som jobber for UCCU (U.S. Cyber Consequences Unit) – et uavhengig, ikke-kommersielt forskningsinstitutt som nettopp er til for å avdekke nye og gamle digitale farer.

– Tar det alvorlig
Bumgarner får følge av Alan Hall, som er talsmann for bilgiganten Ford.

– Ford tar trusselen svært alvorlig og investerer i sikkerhetsløsninger som skal bygges inn i produktene fra starten av, sier Hall.

Fatale følger
I 2010 gjennomførte et forskerteam en kontrollert test på en nedlagt flyplass der de undersøkte virkningen av digitalt rusk i bilers datasystemer.

Resultatet var like entydig som det var nedslående: Feil påført utenfra i form av datavirus kan få fatale følger.

Sniker seg inn
Ifølge Intel-hackerne kan virus snike seg inn via elektroniske diagnosesystemer, trådløse nettverk og til og med via CD-plater som ikke inneholder musikk, men lumske programmer som kan forplante seg videre via bilstereoen.

Det siste blir kanskje ikke det store problemet, siden de fleste nå benytter filbasert bilunderholdning.

Men det gjør neppe saken bedre. For sjansen er der jo for at det sniker seg med en skjult eller kamuflert fil på din smarttelefon som aktiveres når du dokker i dashbordet…

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse