Klarer Apples toppsjef Tim Cook å levere noe i nærheten av de samme tallene de neste årene vil Apple overleve mange økonomiske kriser.

Annonse


Apple mer verd enn Microsoft var på høyden

Apple er nå ikke bare større enn Microsoft, de er også større enn det Microsoft noen gang var.

274 kroner mer verd enn Microsoft i 99
Dette går fram at nattens børsoppgaver fra USA, der Apple-aksjen steg med 2,63 prosent. Det er den høyeste noteringen for selskapet så langt i historien, og betyr at en Apple-aksje i dag er verd 665 dollar og 15 cent – 3 933 kroner og tre øre.

Til sammenligning nådde Microsoft sitt høydepunkt i 1999 med en verdi på 618,9 dollar (3 659,8 kroner).

Bare uten inflasjon
Det betyr med andre ord at Apple i dag er verdsatt mer enn Microsoft da de var på sitt aller sterkeste og hadde så godt som total dominans på PC-markedet med Windows.

Annonse
Men dollarverdien har jo sunket en god del på de 13 åra som har gått siden Microsoft nådde sitt høydepunkt. Om man justerer for inflasjonen var verdien av Microsoft ved årsskiftet 1999/2000 850 milliarder 2012-dollar (5,026 milliarder norske kroner).

Historisk verdi
I dag er derimot selskapet bare verdt 257 milliarder dollar.

Om man ikke justerer for inflasjon og bare regner antallet dollar (noe en økonom neppe ville gjøre), er Apple nå verdens mest verdifulle selskap i historien uansett sjanger målt i antall dollar i verdi på børsen.

Mer enn en milliard mer verd enn Exxon
Men holder man seg til tørre tall, er trolig Standard Oil likevel det selskapet som har vært mest verd historisk sett (men dette er usikkert på grunn av det store tidsspranget).

Faktum er likevel at Apple nå er verdens mest verdifulle selskap, med en behagelig distanse på 200 millioner dollar (1 milliard 183 millioner kroner) til oljeselskapet Exxon.

Kilder:
Forbes
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse