Tre Samsung-patenter lagt frem under gårsdagens rettsrunde.

Annonse


Se hva de mener Apple har kopiert

Samsung hevdet i retten i går at Apple har kopiert flere funksjoner i iOS.

– Apple har stjålet fra oss

Det er altså Samsung som nå er på offensiven, og hevder Apple har kopiert dem ved hjelp av et ekspertvitne fra Harvard. Mye av tiden frem til nå har Apple brukt på å overtale retten til at det er Samsung som kopiert de mest grunnleggende brukeropplevelsene fra iOS, og flere designelementer – inkludert flere ikoner.

I går slo altså Samsung tilbake, og prøvde å overbevise retten om at har Apple rappet ideer fra det koreanske selskapet.

Bilder, e-post og scrolling

Ekspertvitnet for Samsung var Woodward Yang. Yang har jobbet med utviklingen av CMOS-bildebrikker til mobiler i mange år. Han har også jobbet med ansikts-gjenkjenning og minneteknologi for mobiler. Yang har i de siste 20 årene vært i Harvards patent-team.

Annonse
Yang skal ha brukt 300 til 400 timer på å studere forskjellige Apple-enheter, og konkluderte med at Apple har kopiert måten iOS behandler bilde-vedlegg i e-post, scrolling, og e-post.

Bokmerke-patentet

En annen av Samsungs bilde-patenter er mulighet til å bokmerke et bilde i et fotoalbum, bytte applikasjon, og se det samme bildet når brukeren returnerer til foto-albumet.

Samsung demonstrerte også hvordan man kunne spille musikk i bakgrunnen ved hjelp av programvare istedet for maskinvaren. Yang påstår ideen kom fordi man ikke ville stappe mer maskinvare inn i mobilene – dette selvsagt for å holde formfaktoren så liten som mulig.

Yang med erkjennelse

Etter Yang var det Apples tid til å svare på anklagene. Apples advokat Bill Lee stilte spørsmålstegn ved hvorfor ingen av oppfinnerne av patentene vitnet for Samsung, og syntes også det var rart at Samsung faktisk ikke bruker noen av de nevnte patentene i sine mobiler.

Lee spurte så retorisk hvordan Apple kunne kopiere disse funksjonene. Dette er en sentral anklage Samsung slengte i retning Apple i begynnelsen av rettsaken.

Yang måtte også erkjenne at Lee hadde rett i at han ikke hadde bevist under sin vitneforklaring at Apple hadde kjent til Samsung-patent 893 – patentet omhandler den nevnte bilde-bokmerke-funksjonen.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse