Samsung og Apple må nå ut med noe de aldri snakker høyt om: Nøyaktige salgstall.

Annonse


Her er de EGENTLIGE salgstallene

I forbindelse med den pågående rettssaken mellom Apple og Samsung må begge parter legge fram materiale de vanligvis ikke gir fra seg.

Det siste i så måte er nøyaktige salgstall for USA.

iPhone og iPad mot Galaxy
Et dokument (pdf) fra konsulentselskapet Invotex Group som i natt norsk lagt fram for retten i San Jose, California sammenligner salget av iPhone, iPad og iPod Touch med 24 ulike Samsung-telefoner og tre utgaver av Galaxy Tab.

Gruser Samsung
Av dokumentet går det fram at Apple solgte mer enn 85 millioner iPhone-telefoner og 34 millioner iPad-nettbrett siden modellene kom i henholdsvis 2007 og 2010 ut andre kvartal i år.

Annonse
Når det gjelder Samsung, tar dokumentet for perioden mellom juni 2010 og juni 2012.

Her går det fram at 21 millioner Galaxy S-telefoner ble solgt i denne perioden, mens Galaxy Tab 10.1 (LTE og standardversjon) havnet på 710 000 totalt.

Best på telefon
Med andre ord ser vi at Samsungs telefon hevder seg godt, mens nettbrettene deres selger beskjedent sammenlignet med iPad.

Det blir dog litt epler og pærer dette her, siden vi sammenligner salgsperioder av ulik lengde og ulike produktrekker.

Likevel gir det en pekepinn om forholdet mellom de to selskapenes produkter. Som utvilsomt ligner hverandre, uansett hva retten måtte komme til.

Mest gjetninger
Talene gjelder som sagt bare for USA. Av hensyn til sin to respektive børsnoteringer har de to selskapene tidligere lagt fram tall for henholdsvis USA og Sør-Korea, men ikke så spesifisert som dette.

Når det gjelder resten av verden, har vi bare gjetninger fra analytikere å holde oss til.

Kilder:
All Things D
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse