thumb_downJPG

Annonse


Fjerner rasist-side

– Aboriginere er fylliker og trygdesnytere.

Dette var oppsummert budskapet på en australsk Facebook-side som nå er stengt.

Ga etter for press
Årsaken var ikke som man kanskje skulle tro at sidens innhold strider mot Facebooks regelverk. For der i gården godtas mye – blant annet Holocaust-fornektere.

Nei, Facebook måtte rett og slett gi etter for press fra australierne selv, som gjennom en aksjon ga uttrykk for at de ikke ville ha slikt svineri på Facebook.

Annonse


– Skjønner bekymringen
Tusenvis av australiere har skrevet under på et opprop mot siden, og den australske regjeringen har også tatt avstand fra den.

– Vi skjønner bekymringen kontroversielle meme-sider (et «meme» er en idé, konsept eller begrep som sprer seg via Internett) australiere har lagt ut på Facebook har skapt hos publikum. Vi mener at deling av informasjon skaper åpenhet, dialog, debatt og større forståelse. Samtidig erkjenner vi at noe innhold kan være kontroversielt, støtende og til og med ulovlig i noen land, heter det i en utvilsomt noe kryptisk uttalelse fra Facebook.

Nei til pupper, ja til Holocaust-fornekting
Det kan være en smule vanskelig å få øye på klare linjer i Facebooks slettepolitikk. Tidligere har de nemlig fjernet både Ku Klux Klan, «morsomme» navn, leiemordere og sex-griser.

Samt en side som handlet om amming, og som viste kvinner som gir barna sine mat etter naturmetoden.

Kilde:
BBC

Annonse