Ingen Facebook-konto = ingen venner = ingen jobb. Det mener i hvert fall tyske eksperter.

Annonse


– Bare psykopater er uten konto

Arbeidsgiverne sjekker Facebook. Vær nøye på hva du legger ut som deg selv. Ikke regn med å få jobb dersom du opptrer som en tulling på festbilder.

– Mistenkelige folk
Alt dette har vi blitt tutet ørene fulle av i mange år nå. Men så viser det seg at det faktisk er stikk motsatt, skal vi tro tyske forståsegpåere.

For ifølge den tyske avisen Der Tagesspiegel anser arbeidsgivere folk uten Facebook-konto som mistenkelige, ja til og med som psykopater.

– Suspekt å ikke være synlig
Avisen siterer både arbeidsgivere og psykologer på dette. Det er rett og slett suspekt å ikke være godt synlig på nett i dag, hevder de.

Annonse
Og jobb kan du bare glemme å få dersom du ikke daglig forteller hele verden om din gjøren og laden, dine følelser og tanker.

Bruker Breivik som eksempel
Det hele ramler muligens litt sammen for Tagesspiegel når de trekker fram den norske terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik som et eksempel på en psykopat som utmerket seg ved ikke å være synlig på nettet.

Ifølge avisen var han bare til stede i noen få forum før han isolerte seg helt. Som vi vet hadde Breivik Facebook-konto. I tillegg diskuterte han innvandringspolitikk med et stort antall mennesker på nettet før han begikk de verste forbrytelsene i Norge siden 2. verdenskrig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse