Nei, dette er ikke det gode, gamle Outlook du er vant med fra jobben. Tvert i mot er det Microsofts nye gratismail.

Annonse


Farvel Hotmail – hallo Outlook.com

Husker du den gangen «alle» hadde Hotmail-adresse?

Skal erstatte Hotmail
Nå er tiden for Microsofts populære gratismail snart over. I stedet kommer nettbasert Outlook for alle – også de som ikke bruker e-post- og kalenderprogrammet med samme navn.

E-postsystemet har fått navnet Outlook.com, og vil være gratis tilgjengelig for alle på lik linje med Hotmail.

Foreløpig er det Outlook.com i prøveversjon, men allerede nå kan Hotmail-brukerne emigrere til de nye adressene. På sikt skal Outlook.com erstatte Hotmail helt og holdent. Med andre ord vil du som Hotmail-bruker bli flyttet åkke som.

Annonse


Virker med alt
Outloook.com kan brukes med alle nettlesere på alle typer maskiner og med alle operativsystemer. Men det er ingen hemmelighet at e-posten er optimalisert for Windows 8 og Metro og først og fremst er laget for å gi Windows-brukere et mer helhetlig miljø.

Og ikke minst er integrasjonen mot delvis Microsoft-eide Facebook og heleide Skype (men underlig nok ikke Twitter…) god. Alt lagres i SkyDrive, og lagringskapasiteten er så vidt vi kan se ubegrenset.

Ifølge Cnet.com, som har gjort en grundig test av e-postsystemet, finnes det et vell av nye og smarte funksjoner som gjør hverdagen din lettere.

Hva – ikke mellomrom?
De roser både utseende og brukervennlighet, men stusser litt på at passord (som gjør forskjell på store og små bokstaver) ikke tillater mellomrom som ekstra sikkerhetsforanstaltning. Microsoft har øyensynlig ingen fornuftig forklaring på dette.

Ingenting i denne verden er helt gratis. Hotmails arvtaker drives av reklame, men Microsoft lover dyrt og hellig at de aldri vil lese e-posten din for å få vite hva du er opptatt av og dermed skreddersy annonsene.

CNet-testen bekrefter dette, da det selv etter lang tids bruk fortsatt ikke dukker opp annonser som kan relateres til emner man skriver om til venner og kjente.
Slik ser e-posten din ut på Outlook.com.
Gmail-konkurrent
Outlook.com kan bli en farlig konkurrent til Googles Gmail, som jo er en del av Googles totalpakke med nettbaserte tjenester.

Nå vil tydeligvis også Microsoft flytte folks hverdag ut av Windows og ut på nettet, samtidig som de forenkler denne virkeligheten for Windows-brukerne.

Alt det andre også?
Din nye Outlook-kontoen vil være identisk med din konto på det som var Windows Live og dermed også Xbox Live. Men vær oppmerksom på at du får et helt nytt brukernavn. Dette kan imidlertid endres, og du kan også bruke alias.

Endringen vil ikke berøre din Exchange-konto, dersom du har en slik gjennom arbeidsgiver. Her beholder du brukernavn og passord som før, og det vil fortsatt være arbeidsgiver (og ikke Microsoft) som bestemmer tilganger og sikkerhetsnivåer.

Du kan registrere deg for en Outlook.com-konto HER.

Alternativt kan du gå inn med din nåværende Hotmail eller MSN-konto. Da får du e-posten din opp i Outlook-grensnitt.

Annonse