iOS-utvikler Matt Gemmel har ingenting til overs for Androids forretningsmodell: appene er for billige, og det er alt for lett å piratkopiere, hevder han.

Annonse


Apple-utvikler: – Android er laget for piratkopiering

Denne uken kunne ITavisen.no melde at spillselskap ga opp å selge sitt nye spill i Android Play grunnet massiv pirat-kopiering. De endte rett og slett med å gi det bort.

Sterk kritikk

Og nå langer utvikler Matt Gemmell, som ikke overraskende er utvikler for iOS og OS X, at Android kan takke seg selv for all pirat-kopieringen, dette rett og slett fordi plattformen er for åpen.

Gemmell synes faktisk også det er et problem at mobil-apps er for billige, og at det er utrolig lett å piratkopiere på Android.

– Ikke skyld på samfunnet

Gemmels hevder systemet er laget for piratkopiering fra bunnen av, og at piratkopieringen ikke er noen overraskelse, men en unngåelighet.

Ei heller er piratkopiering en «sosial sykdom», men en ringvirkning av at man ikke har klart å finne «en effektiv forretnings-modell», hevder Gemmel.

«Åpenhet er ødelagt som mulig inntjenings-plattform, om man da selv ikke lager OSet eller mobilene. De fleste av oss gjør ikke det», forklarer Gemmel, og ender blogg-innlegget med å anbefale å låse Android.

DRM må på plass

Om man er enig i Matt Gemmell eller ikke: det er ikke tvil om at Google må kjappe seg og få ut skikkelig DRM-beskyttelse. Dette for å forhindre at alle, eller i hvert fall de viktigste utviklerne, ikke flykter til iOS eller Windows Phone. Da har Google allerede tapt.

I Android 4.1 er det allerede implementert anti-pirat-teknologi. Også Android 2.3 og nyere vil få dette, men slikt tar tid å rulle ut.

Kilder:
ZDNet
Matt Gemmel

Matt Gemmel har ingenting til overs for Android-plattformen, og mener Google må låse ned hele systemet så alle kan få sin bit av kaka.
(Ill.: Matt Gemmel)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse