Spesialversjonen av Galaxy Tab 10.1 kan selges i Tyskland, mens lillebroren 7.7 blir forbudt i hele EU.

Annonse


Stoppet av Apple igjen

Tysk rett har talt: Samsung får fortsatt lov å selge den reviderte versjonen av Galaxy Tab 10.1 (10.1N). Samtidig legges det ned forbud mot salg av lillebroren, 7.7.

For litt under ett år siden ble 10.1-versjonen av Samsungs Galaxy Tab-nettbrett fjernet fra IFA, Europas største messe for forbrukerelektronikk.

Resultatet ble et totalt salgsforbud i Tyskland. Et forbud som likevel ikke ble helt effektivt.

Små endringer
Samsung svarte nemlig med å gjøre noen små endringer på det originale nettbrettet og sende det ut igjen som en «N»-versjon.

Annonse


Apple skrek i smerte, akkurat som de gjorde da Samsung ville gjøre det samme i Australia. Men Apple sa da blankt nei.

«Helt nytt brett»
Mens N-versjonen dermed aldri så dagens lys der kenguruene bor, fortalte tyske myndigheter en frustrert Tim Cook at han nå måtte gå hele runddansen om igjen.

Det var jo et helt nytt nettbrett det dreide seg om, må vite…

Også «N» blir stoppet
Nå har tysk rett talt igjen – nærmere bestemt en dommer i Düsseldorf. Og konklusjonen er klar: Endringene er faktisk nok til å forsvare salget av et nettbrett som Apple mener er en ren kopi av deres iPad.

Dermed blir også N-versjonen tillatt i Tyskland.Og det har hele tiden vært mulig å importere Galaxy Tab fra andre land, for eksempel via Amazon. Så helt tørke på 10.1-fronten var det aldri i Tyskland.

7.7-forbudet gjelder samtlige av EUs 27 medlemsstater.

Stoppet i USA
Men det ser likevel utvilsomt mørkt ut for Samsungs nettbrett internasjonalt. I slutten av juni stoppet en amerikansk domstol salget av Galaxy Tab 10.1 i hele USA.

Og like etter ble salget av Google/Samsungs Nexus-telefon stoppet i samme land.

Men kanskje N-versjonen gir håp også i USA?

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Apple vant fram og N-versjonen av Galaxy Tab 10.1 dermed ble forbudt. I virkeligheten forholder det seg omvendt. Vi beklager misforståelsen.

Kilder:
Bloomberg
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse