Ja, det er akkurat som i filmen...

Annonse


Nå kommer «Minority Report»-programvaren

De som husker så langt tilbake som til 2002 vil ha fått med seg at Tom Cruise en gang veivet med armene for an en gjennomsiktig skjerm.

Veiver fram informasjon
Vi snakker selvsagt om filmen Minority Report, der det forekommer en masse futuristisk teknologi og design (sett med 2002-øyne, i hvert fall).

Når Cruise og hans kolleger i politiet skal avverge et mord, søker de ved hjelp av gigantiske, transparente skjermer der hvert enkelt element er en virtuel vegg. Disse «blar» de i med hendene. Når de finner noe interessant, stopper de elementet i lufta med en håndbevegelse.

Allerede i salg
Det som den gangen virket som en visjon fra en fjern framtid, er nå virkelighet.

For selskapet Oblong Industries er nå klare med kjøpeversjonen av programvaren som i sin tid ble utviklet av forskeren John Underkoffler.

– Alt vil fungere sånn
Underkoffler og Oblong har stor tro på at dette bli måten vi bruker datamaskiner på i framtida.

– Vi er ikke ferdige før alle datamaskiner i verden fungerer som dette, er forskerens motto.

– CSI vil ha det gratis
Interessen har vært upåklagelig. både fra næringslivet og underholdningsbransjen. Men ikke alle er villige til å betale den relativt høye prisen som innledningsvis er satt på systemet.

For eksempel teamet bak den populære TV-serien CSI, som gjerne vil at deres drapsetterfoskere skal framstå som «cutting edge».

– De vil gjerne ha det gratis, sier Oblong-direktør Kwin Kramer til nyhetsbyrået AFP.

Vidoen under viser hvordan det fungerer i praksis. Men merK. Muligheten til å forutse forbrytelser – såkalt «pre crime» – er ikke med i pakka…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse