Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple tapte nettopp en sak i Storbritannia, men med det nyte patentet under beltet spiller det kanskje ikke så stor rolle likevel. Dommen i Storbritannia handlet om det utvendige designet, Apples nye patent dekker det viktigste programvaren gjør på en sma

Dette patentet er Apples «atombombe»

Android-folkets mareritt.

Selv om Apple har gått på et flaut nederlag i Storbritannia, og offentlig må unnskylde i media ovenfor Samsung at Galaxy-nettbrettene ikke er en iPad-kopi, har selskapet samtidig fått seg et heftig våpen.

Svært viktig for Apple

For Apple har nemlig skaffet seg en svært bred og generell patent på noe som er selvfølge i alle operativsystem og grensesnitt: menyer og dokumenter. Ja, vi sa det var generelt, og ikke minst er det vagt, men det dekker funksjoner og design alle smartmobiler og nettbrett er nødt til å ha.

Patentnummer 8,223,134 beskrives som følgende: «portabelt elektronisk produkt, metode, og grafisk brukergrensesnitt for å vise elektroniske lister og dokumenter.»

Krise for konkurrentene?

Patentet dekker intet mindre enn brukergrensesnittet Apple har designet for e-post, telefon, kamera, video-spiller, nettleser, widgets, søk, notater, kart, og det viktigste: flerberørings-grensesnittet.

Steve Jobs ønsket å gå til atomkrig mot Android «fordi det er et stjålet produkt», som han selv hevdet. Dette er Apples atombombe.

Det skal bli svært spennende å se hva som skjer når dette patentet blir forsøkt brukt for å stoppe konkurrerende produkter til iPhone.

Dette er en del av patentet alle konkurrenter har god grunn til å frykte skulle Apple velge å bruke dem.

Kilde:
Fortune

Stikkord: android, Apple, Google, ios, patent, samsung