Apple tapte nettopp en sak i Storbritannia, men med det nyte patentet under beltet spiller det kanskje ikke så stor rolle likevel. Dommen i Storbritannia handlet om det utvendige designet, Apples nye patent dekker det viktigste programvaren gjør på en sma

Annonse


Dette patentet er Apples «atombombe»

Selv om Apple har gått på et flaut nederlag i Storbritannia, og offentlig må unnskylde i media ovenfor Samsung at Galaxy-nettbrettene ikke er en iPad-kopi, har selskapet samtidig fått seg et heftig våpen.

Svært viktig for Apple

For Apple har nemlig skaffet seg en svært bred og generell patent på noe som er selvfølge i alle operativsystem og grensesnitt: menyer og dokumenter. Ja, vi sa det var generelt, og ikke minst er det vagt, men det dekker funksjoner og design alle smartmobiler og nettbrett er nødt til å ha.

Patentnummer 8,223,134 beskrives som følgende: «portabelt elektronisk produkt, metode, og grafisk brukergrensesnitt for å vise elektroniske lister og dokumenter.»

Krise for konkurrentene?

Patentet dekker intet mindre enn brukergrensesnittet Apple har designet for e-post, telefon, kamera, video-spiller, nettleser, widgets, søk, notater, kart, og det viktigste: flerberørings-grensesnittet.

Steve Jobs ønsket å gå til atomkrig mot Android «fordi det er et stjålet produkt», som han selv hevdet. Dette er Apples atombombe.

Det skal bli svært spennende å se hva som skjer når dette patentet blir forsøkt brukt for å stoppe konkurrerende produkter til iPhone.

Dette er en del av patentet alle konkurrenter har god grunn til å frykte skulle Apple velge å bruke dem.

Kilde:
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse