Hardkernels mini-maskin har fire kjerner, og kan kjøre Linux og Android. Til gjengjeld koster den endel mer enn Raspberry Pi. Sistnevnte har heller ikke naturlig støtte for Linux.

Annonse


Du vil ikke tro hvor kraftig denne er

Raspberry Pi har på noe måneder skapt et helt nytt marked: superbillige knøtt-maskiner som gjør det meste.

Ingen problemer med HD

Raspberry Pi var på ingen måte først, men den er den billigste med såpass god maskinvare. Den har ingen problemer med 1080p, men en fullverdig Linux-installasjon med grafisk brukergrensesnitt må virkelig optimalseres for å kjøre glatt på maskinen.

Det er neppe et stort problem for ODROID-X fra det koreanske selskapet HardKernel.

Les også: Se, nå får Raspberry Pi konkurranse.

Spesifikasjoner

Den lille maskinen har i likhet med Raspberry Pi ingen innpakning, men leverer følgende spesfikasjoner for 129 dollar (780 kroner – Raspberry Pi: 210 kroner):

* Samsung Exynos 4 CPU (fire-kjerners CPU @ 1.4GHz)
* Fire-kjerners Mali 400 GPU
* 1GB RAM
* 6 x USB-innganger
* Ethernet (10/100)
* Micro HDMI
* Hodetelefon og mikrofon-inngang
* SDHC kortleser
* Mål: 8.89 cm. x 9.4 cm.

Du kan få den med WiFi

Til sammenligning har Raspberry Pi (som enda ikke er tilgjengelig i store opplag, Farnell.com melder at bestillinger vil kunne gjøres fra midten av juli), kun 256 MB minne, og en 700 MHz CPU.

En annen veldig stor fordel med denne noe dyrere mini-maskinen er at den støtter Linux 100 prosent, takket være Cortex-A9 CPUens ARMv7-arkitektur. Dette gjør maskinen i stand til å kjøre Android, og for 55 kroner ekstra får du den med en WiFi-modul. Hendig.

Du kan bestille ODROID-X fra HardKernel. De sender internasjonalt, men husk 25 prosent moms på alle varer fra utandet på over 200 kroner.

Maskinen takler Linux uten problemer:

ODROID-X som emulator:

Kilde:
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse