Mens vi venter på at Apple skal ta til fornuft er dette et godt alternativ.

Annonse


Løs plagsomt iOS-problem

Google Chrome er lansert til iPhone og iPad. Bruker man Chrome på PCen er det genialt å ha tilgang til alle bokmerker og URler på tvers av alle enheter, men det er ett stort problem.

Mens vi venter på Apple

Og det er nemlig det at iOS ikke gir brukeren mulighet til å endre standardnettleser fra Safari til f.eks. Chrome. Nå som Apple har åpnet for både Opera og Google, kan det tenkes dette er på vei i kommende iOS-versjoner, men enn så lenge må vi bruke alternative tredjeparts-løsninger.

Du kan jo hacke iPaden eller iPhonen din slik at de kan ta kjøre gode som ikke er godkjent av Apple, men for mange er det mer jobb enn det er verdt. Dessuten forsvinner jailbreaken når man oppdaterer til nyeste iOS-versjon.

Slipp klipp og lim

Så hva kan gjøres om du ikke vil tukle med iOS? Følgende tips er ikke like elegant som å sette en standard nettleser, men det gjør jobben med nettsider.

Om du åpner en nettside i Safari, men vil se den i Chrome, gjør dette lille trikset livet mye enklere. Du slipper nemlig å kopiere URLen fra Safari-adressefeltet. Istedet trykker du bare en bokmerke i Apples nettleser.

Så enkelt gjør du det

Slik lager du et Safari-bokmerke som åpner lenken automatisk i Chrome:

1. Lagre en hvilken som helst side som et bokmerke i Safari.

2. Gå inn i bokmerke-menyen i Safari, trykk «edit». Istedet for URLen til nettsiden du lagret i punkt 1, limer du inn «javascript:location.href=”googlechrome”+location.href.substring(4);»

3. Lagre den som «Åpne i Chrome», eller noe annet passende.

4. Når du blir sendt til Safari fra Twitter eller fra en e-post-lenke , trykker du «Åpne i Chrome»-bokmerket i Safari og lenken åpnes i Chrome.

Kilde:
Cult of Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse