Metro virker påklistret, mener vår amerikanske kollega Wayne Williams.

Annonse


– Windows 8 vil floppe

Ikke alle er fra seg over begeistring for Windows 8, Microsofts kommende storsatsing.

Eeeh…skeptisk!
Prøveversjoner har vært ute lenge, og det meste er nå kjent når det gjelder nye funksjoner og designgrep.

Teknologijournalisten Wayne Williams hos Betanews er en av skeptikerne.

Løse spådommer
Han begynner med å henvise til kameraten sin (også IT-skribent), som spådde iPad en snarlig død og at Ubuntu ville overta verden.

Annonse


Men denne gangen tør han selv å være kategorisk. For Windows 8 vil ikke ta av, mener han. Ikke på vilkår.

– Metro er teit
Det er først og fremst Metro – Microsofts nye, frekke grensesnitt som (om du selv vil) kan erstatte det tradisjonelle Windows-skrivebordet.

Metro er tydeligvis ment som et bindeledd mellom pekeskjerm og tastatur. Du skal med andre ord møte samme type grensesnitt enten du er på brett eller tradisjonell PC. I motsetning til i Apple-verdenen, der miljøet på en Mac og en iPad er totalt forskjellig.

– Hvorfor oppgradere?
– Windows 8 på ikke-pekeskjermer er kort sagt forferdelig. Den gamle startmenyen kan nok virke litt gammeldags, men den fungerte bra og vi visste hvordan vi skulle bruke den. Men ærlig talt: Hvorfor skal du bry deg med å oppgradere når du bare kommer til å gå tilbake til Windows 7.5 ved første anledning? Det er vel bedre å holde seg til det OS-et du allerede eier, og som du vet hvordan du bruker? spør Williams.

Han mener Metro rett og slett virker påklistret, som et fremmedelement i et ellers kjent programvaremiljø.

– Desperat billig
Tirsdag denne uka kunngjorde Microsoft at Windows 8 bare vil koste 239 kroner dersom du oppgraderer fra en eldre Windows-versjon.

Dette mener Williams smaker av desperasjon.

– Det er et trekk som noen vil si er ment for å konkurrere med Apples priser. Men det smaker litt for mye av desperasjon for meg, skriver han.

Som kjent koster Mac OS X Lion bare 209 kroner.

Annonse