67 skatteinspektører og 30 politifolk raidet Microsofts franske hovedkontor for en uke siden.

Annonse


«Bare rutinekontroll»

Torsdag i forrige uke slo franske skattemyndigheter til mot Microsofts hovedkontor i Paris.

Bekrefter aksjonen
Først nå – en uke etter – har saken blitt kjent. Microsoft innrømmer nå selv at de har blitt gjenstand for skatte-razzia, skriver Computerworld.

– Vi kan bekrefte at vårt hovedkontor i Paris ble inspisert av den franske skatteetaten 28. juni. Inspeksjonen var en del av en rutine, og som alltid samarbeidet vi med myndighetene, uttalte Microsoft i går til den franske avisen Le Canard Enchainé.

Til sammen 97 deltok
Hele 67 skatteinspektører var med i aksjonen. De hadde i tillegg med seg 30 politifolk. Aksjonen varte fra grytidlig om morgenen til langt på natt.

Flere franske myndighetsinstanser var involvert. Alle har de det til felles at de har som jobb å granske skatteunndragelser.

Startet for ett år siden
Ifølge den franske avisen startet myndighetene etterforskningen av Microsoft allerede for ett år siden.

Mistanken om skattejuks ble vekket etter at skatteinspektører som foretok en rutinesjekk av et fransk spillselskap oppdaget noen mistenkelige fakturaer.

Mystiske fakturaer
Fakturaene stammet fra irske og amerikanske datterselskaper av Microsoft.

De skulle angivelig være dokumentasjon på betalinger for reklame og kommersielle gjenytelser utført i Frankrike, av ansatte i franske datterselskap av Microsoft.

Selvfakturering?
Å fakturere seg selv via datterselskaper er en kjent form for skatteunndragelse som er oppdaget en rekke ganger tidligere i både store og små selskaper.

Det er imidlertid uklart hva som er den direkte årsaken til at franske myndigheter valgte å slå til mot Microsoft i forrige uke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse