Denne lille karen er på ingen måte trygg. Bare på tre måneder har antallet trusler økt fra 5000 til over 50 000.

Annonse


– Android-telefoner kjører botnet

Terry Zink er en av Microsofts fremste sikkerhetseksperter. Han og selskapet han jobber for har trolig all interesse av å sverte Google og Android, som er den argeste konkurrenten til Microsofts eget mobil-OS Windows Phone.

Kommer fra falske apper
Men selv om man formodentlig har arbeidsgiverens skylapper på, kan man jo likevel finne fakta.

Og akkurat det mener Zink at han nå har gjort.

På sin offisielle Microsoft-blogg beskriver han hvordan virus som følger med falske spill-apper i Googles app-butikk Google Play lager botnet.

Annonse


Akkurat slik som trojanere på PC og Mac gjør, med andre ord.

Yahoo-kontoer
Zink oppdaget at det kom et stort antall søppel-eposter fra Yahoo-kontoer. Disse hadde alle sammen følgende ID:

<[email protected]>

I tillegg var de merket med denne teksten nederst:

Sent from Yahoo! Mail on Android

Godt nok bevis
Etter IP-adressene i header-feltet å dømme kom brevene fra henholdsvis Chile, Indonesia, Libanon, Oman, Filippinene, Russland, Saudi-Arabia, Thailand, Ukraina og Venezuela.

For Zink var dette bevis godt nok på at flere Android-telefoner er kompromittert, og dermed brukes til å sende spam til andre brukere.

Redskap for banditter
Han tipper det hele begynte med at noen Android-brukere lastet ned spill som ga seg ut for å være populære mobilspill som for eksempel Angry Birds eller Fruit Ninja. I virkeligheten er de altså bærere av skumle virus som får telefonen din til å bli en lydig tjener for banditter i utlandet.

– Vi har alle hørt ryktene. Men dette er første gang jeg har sett at en spammer kontrollerer et botnet via en Android-enhet, skriver Zink på bloggen sin.

Annonse