Uansett hvilken adresse du selv oppga, endret Facebook den til en @facebook-adresse. Det skapte krøll for mange, og nå innrømmer de feilen.

Annonse


Facebook innrømmer epost-blemme

I går skrev vi om rasende Facebook-brukere som opplever noe i nærheten av det komplette kaos når det gjelder e-post.

Endret uten å spørre
Det hele begynte med at Facebook endret brukernes epost-adresse automatisk til «@facebook.com» uten å spørre dem først.

Da mange endret adressen sin tilbake til den opprinnelige, ble det kaos i postkassene. E-post som ble sendt via venners jobbadresser kom aldri fram. Og kontaktlister på mobiltelefoner ble endret, slik at alle vennene som hadde Facebook-konto (og det har jo de fleste) fikk Facebook-adresser.

Riktig i går – galt i dag
I går ville Facebook ikke innrømme at noe var galt. Tvert om forklarte de hvordan systemet var ment, og at det fungerte etter hensikten.

Men i dag har pipen fått en annen lyd.

«Enkelte apparater»
Ifølge CNet.com sier de nå at problemene skyldes en feil i programvaren som gjelder «enkelte apparater».

Det er etter alt å dømme mobiltelefoner det siktes til.

I ferd med å utbedre
– Vi er i ferd med å utbedre dette problemet, og det vil snart bli løst. Da skal disse spesielle apparatene hente ut de riktige adressene, skriver en talsmann for selskapet til CNet.

Facebooks tekniske direktør Andrew Bosworth sier til The Verge at det er riktig at Facebook ønsket å endre samtlige e-postadresser i brukernes profil, slik at @Facebook-adressen ble den eneste synlige.

Riktig, men feil
Det de derimot ikke hadde regnet med, var at denne adressen dermed ble synkronisert som eneste epost-adresse mot vennenes mobiltelefoner.

Bosworth understreker at den adressen som er synlig ikke nødvendigvis er identisk med den som faktisk blir synkronisert.

Med andre ord var alt riktig – det bare galt ut på grunn av feilen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse