Facebook er fullt av sinte brukere for tiden. Årsaken er endringene i epost-systemet.

Annonse


– F**n ta dere, Facebook!

I forrige uke ble det kjent at Facebook endrer e-postadressen til «@facebook.com» uten å spørre brukerne først.

Stor misnøye
Det førte til at mange skyndte seg å endre adressen tilbake til sin vanlige e-postadresse.

Men det hjalp tydeligvis ikke.

For nå summer nettet av mishagsytringer mot Facebooks tvangsendring.

Rot med jobb-mail
Rachel Luxemburg, som til daglig jobber i Adobe, er en av dem som tar ut sinnet på sin blogg.

I dag oppdaget en av mine arbeidskolleger at kontaktinformasjonen han hadde på meg i all stillhet hadde blitt oppdatert slik at min e-postadresse på jobben hadde blitt overskrevet med Facebook-adressen min. Han oppdaget dette først jobb-mailen han sendte til meg havnet på gal adresse.

Og som om ikke dette var nok, så dukket meldingene heller ikke opp i min Facebook-postboks. Jeg har sjekket. De har forsvunnet ut i det store intet.

For alt jeg vet kan det tenkes at en masse e-post fra venner, kolleger og familie har forsvunnet uten at jeg aner noen ting.

F**n ta dere, Facebook.

– Dette skjedde med Mor
Og dette skjedde altså etter at Luxemburg hadde endret adressen tilbake til sin egen.

På bloggen Hacker News skriver signaturen «cfqycwz» dette:

I dag morges klaget moren min over at mange av e-postadressene i adresseboka på hennes Droid Razr telefon hadde blitt erstattet av Facebook-adresser. Det kan se ut som Facebook-appen har fylt kontaktlisten hennes med e-post og profilbilder og på egenhånd bestemt at alle skulle overføres til dette komfortable, nye systemet. Dette ser for meg ut til å være mye mer kontroversielt enn at Facebook skjuler folks e-postadresser.

– Det er slik det er ment
Facebook mener på sin side at alt er som det skal være, og at problemene skyldes brukerfeil. Slik forklarer en representant for det sosiale nettverk systemet til CNet:

Meldinger fra venner og venners venner vil som hovedregel havne i innboksen. Alt annet går til «Annet»-mappen. (Om du klikker på Meldinger øverst til venstre, vil du se Annet-mappen dukke opp under denne). Det er her sannsynligvis meldinger havner som er sendt fra andre folks e-postadresser. Dersom en Facebook-venn ikke har e-post på sin Facebook-konto, vil meldingen kunne havne i Annet-mappen.

Få, om noen av våre bekjente bruker Facebook som epost-verktøy på den måten som er beskrevet ovenfor. Men kanskje noen der ute har lignende erfaringer? Kommentarfeltet er åpent!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse