Slik så skjermen ut for mange som kjøpte Mac etter 11. juni.

Annonse


Innrømmer Chrome-krasj

Chrome-brukere som i det siste har kjøpt en ny MacBook Pro eller MacBook Air har alle én ting til felles: De opplever at nettleseren deres krasjer hele maskinen.

Melding fra Google
Nå innrømmer Google det som rasende Mac-kjøpere har snakket om på nettet siden lanseringen av nye Mac-er 11. juni:

– Vi har identifisert en lekkasje av grafikkressurser i nettleseren Chrome som har forbindelse med opptegningen av tilleggsprogrammer i Mac OS X. Vi arbeider nå med å finne og utbedre den grunnleggende årsaken til lekkasjen, heter det i en melding selskapet har sendt direkte til nettstedet Gizmodo.com, som var de første som skrev om saken.

Oppdatering fjerner synderne
Som en midlertidig fiks har Google nå fjernet de grafikk-rutinene som var årsaken til krasjen. Dette ligger i en fersk oppdatering som gikk ut i går.

Krasjet forårsaket såkalt kernel panic, som er for brukere av Mac (og Unix) hva «blåskjerm» (blue screen of death) er for Windows-brukere.

Gjelder maskiner med ny grafikk
Vi snakker med andre ord om totalt havari. Og det er det ikke hverdagskost at en nettleser forårsaker.

Problemet gjelder i utgangspunktet alle OS X-maskiner med Intels HD 4000 integrert grafikk. Dette sitter i samtlige av Apples nye, bærbare maskiner.

Så langt ser det likevel ut til at Air-brukerne er verst rammet, og at problemet muligens ikke gjelder 15-tommersutgaven av den nye MacBook Pro.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse