Android 4.1 bringer betydelige forbedringer.

Annonse


– Smart, rask og sofistikert

Google viste frem Android 4.1 – Jelly Bean – på en pressekonferanse onsdag kveld.

Hastighet og ytelse
Hovedpoengene i den nye versjonen av operativsystemet (nå med 1 million aktiveringer om dagen!) er betydelig bedre ytelse. En teknologi som kalles «Project Butter» gjør at alt sammen, alle applikasjonene og menyene, skal fremstå som mye mer «flytende». Det skal faktisk kjøre med 60 bilder i sekundet, noe som gjør hele opplevelsen ekstremt mer responsiv. I samme slengen justerer Google mye under panseret, for eksempel slik at skjermresponsen blir enda bedre – Android skal faktisk forutse hvor du skal plassere fingeren din, slik at alt går kjappere.

Samtidig skal batterilevetiden forbedres, siden operativsystemet skal kunne klokke ned prosessoren ved behov.

Enklere og bedre
Videre kommer det flere visuelle forbedringer. Widgets og applikasjoner du flytter rundt på hovedskjermen skal plassere seg automatisk, og det skal være enda enklere å rydde unna ikoner du ikke vil ha.

Inntasting av tekst blir raskere, og nå kommer det også støtte for innlesning av informasjon med stemme – offline. Så du behøver ikke å være på nett.

Varslingsvinduet blir mye mer avansert – det er plass til mer informasjon, slik er du gjerne slipper å gå inn i den relevante applikasjonen. Du skal kunne ringe kontakter rett fra varslingene, eller sende en gruppe-epost hvis du blir forsinket til et møte du har i kalenderen.

Kameraet får også forbedringer, først og fremst vil du kunne gå gjennom og dele bilder du har tatt veldig raskt, og fjerne bildene du ikke vil ha med.

googlenow
(Ill.: The Verge)

En mye smartere mobil
Noen av de viktigste nyhetene gjelder søk: Nå baker Google endelig inn en ordentlig Siri-konkurrent. Du skal kunne søke med stemmen, og får respons med en veldig naturlig lydende stemme. Informasjonen hentes fra Googles enorme søkemotoren, så gode resultater er mer eller mindre garantert. Den informasjonen Android ikke forteller deg med den kvinnelige stemmen, presenteres med tradisjonelle søkeresultater.

Enda mer interessant er noe kalt Google Now, som bruker søkehistorikken din, kalenderen din og annen informasjon, og gir deg utrolig mye praktisk info: For eksempel forslag til kjørerute til jobben, basert på hvordan du pleier å kjøre, og hvilke trafikkforhold det er. Du kan få vite når ditt neste tog går, hvis du er på en stasjon. Du kan få tips om restauranter basert på din smak, eller informasjon om forsinkede fly. Poenget er at Android-telefonen din skal tenke for deg. Det virker utrolig spennende, og vi gleder oss til å teste det i praksis.

googlenow2
(Ill.: The Verge)

Google sier at Jelly Bean vil starte utrullingen allerede i midten av juli, selvsagt bare for Galaxy Nexus, Nexus S og Motorola Xoom. Når øvrige produsenter begynner å oppdatere sine telefoner er selvsagt ikke godt å si. Utviklingskittet for Android 4.1 kan imidlertid lastes ned allerede nå.

Mye mer informasjon om Jelly Bean finnes her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse