Nexus Q

Annonse


Sjekk ny Google-maskinvare

Som forventet viste Google frem nye fysiske produkter i tillegg til spennende Android 4.1.

Skybasert musikk og film
Det mest unike er Nexus Q. Det første produktet designet av Google selv. Det er en kube som kan kobles til TV eller høyttalere (den har faktisk egen forsterker også), og den henter inn medier rett fra skyen, via Google Play-butikken. En YouTube-applikasjon er også innebygd.

Nexus Q bakfra
(Ill.: Google)

Man kan styre boksen med Android-enheter, og sette flere bokser i forskjellige rom. Hele nøkkelen er sosial deling av musikk, der forskjellige brukere kan legge til sanger fra sine Google-kontoer inn i en felles spilleliste.

Annonse


Lettvekter-brett
Det første Google-nettbrettet, Nexus 7, produseres av Asus. Det er et solid produkt, med Tegra 3-prosessor, en 12-kjerners grafikkbrikke, 7 tommers skjerm (1280×800 oppløsning) og lang batterilevetid. Det vil finnes i to konfigurasjoner, med 8 GB og 16 GB.

nexus7
(Ill.: Samsung)

Hele poenget med nettbrettet er enkel mediahåndtering, og det har fått en redesignet YouTube-applikasjon, støtte for kjøp av magasiner, og nye kart med støtte for gyroskop. Grafikkbrikken sørger også for meget solid spillytelse. Brettet kommer også med Chrome-nettleser som standard.

Det kan bestilles allerede nå, og vil slippes i midten av juli. Ikke i Norge, dessverre, vi kommer tilbake med lanseringsinfo så snart vi vet mer.

Mer info om alle Nexus-produktene finnes her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse