Slik så mobilskjermen ut for noen Facebook-brukere i går. Men så ble vennefinneren fjernet igjen.

Annonse


Dette var det ikke meningen du skulle se

Det hender at både Facebook og andre prøver seg med noe nytt, for så å innse at det kanskje ikke var noen god idé likevel.

Dukket opp i går
Det skjedde med tjenesten «Finn venner nær deg» (Find friends nearby), som enkelte Facebook-brukere i går oppdaget at de hadde på mobilen sin.

Tjenesten ligner på «I nærheten», som jo allerede ligger inne i Facebooks mobil-app.

Hvem er her jeg er?
Det er likevel en vesentlig forskjell. Foor mens «I nærheten» gir deg en oversikt over hvor vennene dine er, gir «Finn venner nær deg» som navnet tilsier en oversikt over hvilke venner som befinner seg i nærheten av der du er akkurat nå.

En god idé for den som ønsker å være sosial, med andre ord.

– Ingen formell lansering
Men gleden for de få som oppdaget den nye funksjonen ble dessverre kortvarig. For bare få timer etter at den ble lagt ut, ble den trukket tilbake.

– Dette var ingen formell lansering. Det var bare noe som noen få av våre teknikere testet. Som med alle slike tester gjelder det at noen til slutt blir lansert som ferdige produkter, mens andre ikke blir det. Vi har ikke mer å si om dette nå, men vil formidle det til alle når vi har noe mer å si, heter det i en melding fra en ikke navngitt Facebook-talsperson i et svar til Wired.com.

Vedkommende oppgir ikke hvorfor funksjonen ble fjernet så fort.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse