Hvem hadde vel trodd at Ford skulle lage en genial app til iPhone? Nå venter vi bare til en versjon til Android og Firefox. Kun iOS og Chrome er støttet.

Annonse


Er dette årets beste app?

Microsoft, Apple, Google, HP, Dell, Acer og Samsung. Vi har ett eneste spørsmål til dere og resten av bransjen: hvorfor har ikke dere, men Ford (ja, bilprodusenten) laget kanskje årets smarteste app. Møt Ford KeyFree til iOS, Mac og Chrome.

Positiv overraskelse

Absolutt alle som er på nett har det samme problemet: det er alt for mange passord huske. Passord-programmer som LastPass og 1Password er fint, men ikke så genialt dette som dette. Det er også kjekt at nettleseren husker passordene våre, men dette er ikke helt sikkert, spesielt ikke på delte maskiner.

Så er det altså Ford, av alle selskap som ikke er i datamaskin-bransjen, som finner ut følgende: hvorfor ikke bruke mobilen, som jo alle har med seg, som en automatisk passord-innloggings-dings.

Genialt enkelt

Så hva er det Ford har gjort som er så fantastisk? Det er like enkelt som det er genialt: en iOS-app bruker Bluetooth (alle mobiler har en unik identifikator) mot en Mac for å lagre passordene til Facebook, Twitter, LinkedIn, App Store og YouTube for å nevne noen.

Du taster altså ikke inn noen ting. Macen merker når mobilen med Ford-appen er på bordet ved siden av. Appen som må installeres på Macen gjør resten av jobben.

Lettere blir det ikke

Altså: sett deg ned med mobilen i lomma, og du er innlogget. Beveger du deg vekk fra Macen med mobilen, logges du ut. Bravo Ford. Nå venter vi bare på at data-bransjen skal skjønne at dette er genialt nok til å kunne bakes inn i alle OS.

Så du har lyst til å teste? Ja, det har vi og. Problemet er at Ford Frankrike enda ikke har gjort appen tilgjengelig, i hvert fall ikke på engelsk. Vi venter i spenning på at denne lenken blir aktiv.

PS: Det meldes under Vimeo-klippet at det kommer en ny versjon snart.

Ford Keyfree Login from Ogilvy Paris on Vimeo.

Kilde:
Fastcodesign.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse