Lovende Windows Phone 8 er ferdigutviklet.

Annonse


Disse støtter Windows Phone 8

Gårsdagens annonsering av Windows Phone 8 vekte mye debatt – mange eksisterende WP 7.5-eiere er irritert fordi de ikke får oppgradert til noe annet enn versjon 7.8, mens like mange er glade for at Microsoft endelig tar et ordentlig tak.

Men hva med produsentene?

Disse er med
Den første bølgen av mobiler, som er lanseringsklare til høsten, kommer fra Nokia (selvsagt), Huawei, HTC og Samsung.

Vi merker at det er stille fra tidligere partnere som ZTE, LG og Dell – det blir spennende å se om de kommer med WP8-telefoner ved et senere tidspunkt.

Mobilene skal støtte over 50 språk, med app-butikken åpen i over 180 land.

Hvordan blir Windows Phone 8-mobilene i praksis?
(Ill.: Microsoft)

To kjerner fra start
Brikkeprodusenten Qualcomm bekrefter også at alle de nye WP8-mobilene vil kjøre tokjerners Snapdragon S4 Plus-prosessor. Som kjent støtter OSet opptil 64 kjerner, men den første runden vil ha litt mer realistiske spesifikasjoner.

Det vi fortsatt ikke vet er hvilke skjermoppløsninger de første mobilene vil bruke, nå støttes det tross alt opptil 720p-oppløsning. Men litt av greia med WP8 er større fleksibilitet, så vi regner med mer bredde blant de tilgjengelige telefonene.

Kilder:
Engadget
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse