Jobber du i Microsoft, får du snart en sånn.

Annonse


Slik er Surface-tastaturene

I natt viste Microsoft som kjent sitt nye nettbrett, kalt Surface. Det er snakk om to modeller, en basert på ARM og Tegra, som kjører berøringsvennlige Windows RT, og en som er en nesten fullverdig Ivy Bridge-PC, med full Windows 8-opplevelse.

Brettene har også bredt støtte for tilbehør, via innebygde USB-tilkoblinger, og noe av det mest interessante er tastaturene som kommer med.

Lur løsning
Det finnes to varianter: Én av disse er bare 3 millimeter tykk, og kobler seg til enheten via magneter. Det fungerer altså som beskyttelse i samme slengen. I følge Microsoft er Touch Cover, som det heter, ekstremt effektivt å skrive på, dobbelt så effektivt som å skrive på skjermen. Det bygger på en multitouch-teknologi, og det skal lese inntasting som bevegelse. Det blir veldig spennende å se hvordan det fungerer i praksis. Touch Cover har også en separat museflate. Det skal komme i flere farger, men det er uvisst om det skal følge med Surface, eller om det må kjøpes separat.

Windows 8 kommer mot slutten av oktober - den første Surface-modellen antas lansert cirka samtidig.
(Ill.: Microsoft)

Den andre varianten heter Type Cover, og er en mer komplett løsning. Tastaturet har ordentlige taster, og en museflate med klikkbare knapper.

Type Cover er imidlertid tykkere, totalt 5 mm.

Fleksibelt
Det smarte er jo at Surface-brettene har en støtte innebygd på baksiden, så tastaturene trenger ikke å kombinere enda flere funksjoner. Vi gleder oss virkelig til å teste det hele i praksis.

Slik fremstår Surface med alt brettet ut.
(Ill.: Microsoft)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse