Dr. Oh-Hyun Kwon, Samsungs toppsjef.

Annonse


Samsung erkjenner programvare-utfordringer

Samsung leverer rå ytelse på sine topp-mobiler pakket inn i et slankt design, men selskapet innrømmer at det er ting de må jobbe mer med.

Erkjenner utfordringer

Men den nye sjefen, Kwon Oh-hyun (tidligere sjef for selskapets brikkesett og panel-produksjon), erkjenner også at selskapet står foran en rekke utfordringer; og det er ikke overraskende programvare – i hovedsak brukergrensesnitt og tjenester som trenger et løft.

– Et spesielt fokus må gis programvarens evner, brukeropplevelse samt design og løsninger, forklarte han i sin første tale som sjef for Sør-Koreanske elektronikk-giganten mandag denne uken.

Jobber for en bedre brukeropplevelse

Utover et større fokus på programvare, ville ikke topp-sjefen (ikke akkurat uvanlig for en toppsjef) avsløre noe spesifikt om hvordan selskapet har tenkt å takle problemene.

Uansett er det fint å lese at han er såpass spesifikk, og evner å se selskapets svakheter.

Om det er snakk om å tettere samarbeide med Google hva angår brukergrensesnitt og tjenester, eller om selskapet ønsker å fokusere mer på differensiere seg fra konkurrentene med egne skall og løsninger vites ikke.

To bitre fiender

Apple og Samsung har i lengre tid vært i i en bitter patent-strid, med hele 30 patent-saker i rundt 10 land verden over.

Samsung leverer komponenter til Apples iOS-produkter, de samme produktene de konkurrerer mot i markedet.

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse