Alt tyder på at svært mange Windows 8-brett kommer på markedet til høsten.

Annonse


– HTC vrakes

Ifølge Bloomberg vrakes HTC av Microsoft.

– Ikke nok erfaring

Programvaregiganten har som kjent et lite prosjekt i Windows 8 – OSet selskapet håper skal ta verden med storm og introdusere fler-berøring alt fra nettbrett, alt-i-ett-PCer og bærbare, men HTC, de får trolig ikke være med på moroa.

Begrunnelsen fra Microsoft er at de ikke har nok erfaring, heter det fra kilder Bloomberg har vært i kontakt med. Det gjelder utvikling av maskinvare til Windows 8, såvel som Windows 8 RT (ARM-utgaven).

Vil ha eget skall

En annen begrunnelse skal være at HTC rett og slett ikke selger godt nok. Selskapet hadde en pangstart med en rekke smartmobiler for noen år tilbake, men har i de siste kvartalene levert dårligere tall enn hva markedet, og selskapet, ventet.

En av de mer spesifikke grunnene til at HTC skal ha blitt vraket av Microsoft, skal være fordi mobil-produsenten ville ha mulighet til å lage sine egne skall over Metro-grensesnittet.

Dette vil ikke Microsoft ha noe av. Selskapet vil kontrollere bruker-opplevelsen mer på samme måte som Apple, i sterk kontrast Googles modell der mer eller mindre alt er lov.

HTCs One X ble godt mottatt av anmelderne, men selskapet har opp til lanseringen av mobilen hatt problemer med å innfri markedets forventninger.

Dårlige tall

Selskapet presenterte nemlig i andre kvartal et 13 prosent lavere salg enn forventet, og aksjene til selskapet falt med hele 67 prosent i fjor.

Dette skyldes blant annet langt tøffere konkurranse fra andre stor-selskap som har kastet seg over smartmobil-markedet – et marked HTC var langt mer alene om tidligere.

Microsoft avviser ryktene

Microsoft holder selvsagt kortene tett til brystet. I en e-post til Bloomberg fra Microsofts Frank Shaw, avviser han å kommentere påstandene, men kom med en generell uttalelse om at HTC er en sterk partner nå, og i fremtiden.

Sally Julien fra HTC USA kjører samme medie-strategi, og vil ikke kommentere saken, men påpeker at selskapet gjerne vil være med og levere produkter med neste generasjons Windows-OS.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse