Kjører du et moderne OS fra Microsoft eller Apple behøver du ikke gjøre noen endringer. IPv6 er automatisk aktivert. Nettet gjør resten av jobben automatisk for deg.

Annonse


I dag skjer det noe viktig du ikke merker

Telenor kunngjorde i dag, på den offisielle IPv6-dagen, at online.no og telenor.no bruker neste-generasjons IP-plattform.

Viktig nett-milepæl

Telenor lanserer det nye nettet sammen med en rekke andre nett-leverandører og nettsteder som Google, Facebook og Yahoo.

Men hva skal til for å bruke IPv6? Ingenting. OSet og nettet tar seg av den oppgaven:

«De fleste brukere vil nok ikke merke noen forskjell om man benytter den eksisterende eller den nye versjonen av internettprotokollen, og de to versjonene vil leve side om side i mange år.

PC-er som bruker Windows Vista eller Windows 7 vil kunne benytte både IPv4 og IPv6. Det samme gjelder for de som benytter en Mac», skriver Telenor i pressemeldingen.

Snart tomt for IPv4-adresser

Grunnen til overgangen er rett og slett at det snart ikke er flere IPv4-adresse igjen på nett. 4-standarden ble brukt helt siden tidlig på 80-tallet, og da trodde man ikke på noen måte at nettet skulle bli allemannseie og bli en stor samfunns-revolusjon:

«Antall tilgjengelige adresser på IPv4 nærmer seg slutten, og det er derfor nødvendig å gå over til en ny Internett-protokoll; versjon 6 (IPv6).

IPv6 dekker det framtidige behovet for IP-adresser, og er en forutsetning for at Internet fortsatt skal kunne vokse og være en plattform for innovasjon og økonomisk vekst», forklarer teknologidirektør i Telenor Norge, Frode Støldal, i pressemeldingen.

Hva med Windows XP?

I Windows XP, og heller ikke med nyeste oppdatering SP3, er IPv6 aktivert som standard, men det er veldig lett å aktivere nettverks-protokollen.

Trykk ctrl+r, skriv «cmd» og følgende: «netsh int ipv6 install». For å deaktivere skriver du logisk nok: «netsh int ipv6 uninstall»

Oppdatert, 13:10, 06.06.12:

Telenor anbefaler likevel ikke å aktivere IPv6 på en XP-maskin, da det ikke fungerer optimalt:

«IPv6 implementasjon i XP er ikke fullstendig, og XP-brukere må selv slå på IPv6 med en manuell konfigurasjon. Vi anbefaler derfor å ikke skru på IPv6 for XP-maskiner», forklarer Knut Sollid, informasjonssjef i Telenor til ITavisen.no.

Kilde:
Telenor pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse