Asus Tablet 600 - dette produktet blir det første med Nvidia-teknologi og Windows 8 RT.

Annonse


– Du vil glemme skrivebordet

Nvidia har planene klare for Windows 8 RT (ARM-versjonen). Selskapet lover mange timer batterilevetid med Windows 8 RT.

– Metro og Tegra 3 overalt

Selskapet leverer sin egne kraftige ARM CPU/GPU-brikke Tegra 3 til den nye OS-plattformen til Microsoft, og de har nå avslørt sine egne minimums-krav.

Nvidia kaller det fortsatt en PC (selv om du ikke vil kunne kjøre x86-kode (emulering ikke støttet) eller aksessere det fullverdige klassiske Windows-skrivebordet i RT-utgaven):

«Dette er virkelig det neste steget i PC-evolusjonen, mot et virkelig portabelt produkt. Det mest populære setet på Starbucks vil ikke lenger være det som er nærme et strømuttak.»

Dette krever Nvidia av «den mobile PCen.»
(Ill.: The Verge)

– Minst ti timer

Nvidia skryter nemlig av at deres Tegra 3-brikke vil levere minst 10 timer batterilevetid, noe som skal være minst 3 timer mer enn med x86-arkitekturen. «Disse PCene vil vare en hel dag. Det er en stor forandring.»

Nvidia skryter også av at de vil generere minimalt med varme og støy – sistnevnte er vi allerede bortskjemte med hva angår dagens nettbrett. «De skal ikke ha vifter», forklarer Nvidia – også dette er en selvfølge allerede.

– Du kommer til å glemme skrivebordet

Nvidias Rene Haas tror også Windows 8′ Metro-grensesnitt vil ta over markedet så kjapt at alle kommer til å glemme DOS-ledeteksten, for ikke å snakke om det klassiske Windows-skrivebordet.

Asus Tablet 600 (det første Windows RT-forbrukerproduktet – flere bilder) blir en av de første produktene med selskapets Tegra 3-brikke. Produktet ble vist frem på årets Computex, og har 2GB RAM og et 10.1″ Super IPS+-panel (1366×768).

Ser du for deg at du kommer til å droppe skrivebordet, samt tastatur og mus, med en fullverdig flerberørings PC som også kan brukes som nettbrett?

Kilder:
The Verge
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse